היום שאחרי הסופה ובירושלים מנסים להחזיר את העיר לשגרה.

בשיחה עם חבר מועצת העיר ירושלים, אריה קינג (ירושלים מאוחדת) הוא מספר לסרוגים על המאמצים שנעשים עכשיו לפתוח את צירי התנועה בעיר ולהפעיל מחדש את התשתיות העירוניות.

יום ראשון שאחרי השלג, איפה אנחנו תופסים אותך?

מיום חמישי אנחנו מתעסקים בפיקוח נפש ומקרי חירום, כולל בשבת. מהיום למעשה, אנחנו עובדים כדי להחזיר את העיר לשגרה כמה שיותר מהר.

 אני למשל בסיור בהר נוף עם חבר המועצה אליעזר ראוכברגר, אנחנו רואים כאן את הנזקים ואת המפגעים, ומנסים להכווין את עובדי העירייה, לטפל בדברים שחשובים יותר לתושבי העיר.

יש פה בתי כנסת שאין להם גישה, יש פה פחים שקרסו וטינפו את השכונה, רק שמי שמפנה את השלג והאשפה.

המצב בעיר בשליטה? כי היה נראה בשלב מסוים שהעירייה מאבדת שליטה

המצב בשטח הוא של קפאון. אין לימודים בעיר, יש תחבורה ציבורית מצומצמת, 20% מהתושבים חזרו לחיים רגילים, כל השאר ספונים בביתם. הכניסה והיציאה מהעיר עדיין מוגבלת לרכבים 4X4 והעיר לא ערוכה לא לקבל את תושבי העיר ובטח שלא את האורחים, מבחינת מקומות חניה וכבישים שהפכו מדו סיטרי לחד סיטרי.

פחי הזבל, לא פונו כאן מיום רביעי והאשפה נערמת ברחובות, מה שהופך למפגע תעבורתי. היום יש ישיבה מיוחדת של העיריה ואני בתור מחזיק תיק הסביבה אבקש לקבל הסברים מתי יפונו כל המפגעים האלה.

מתי לדעתך העיר תחזור למצב רגיל?

נראה לי פעילות נורמלית, לא לפני יום רביעי. אני מדבר על תחבורה  ציבורית, בתי ספר, פינוי אשפה. כמובן הכל מתחיל לחזור לאט לאט, אבל אני מעריך שמצב נורמלי, לא לפני יום רביעי.

בתי ספר לא יהיו מחר?

הערכה שלי, שלא יהיה מחר, אבל הכל תלוי במזג האוויר. בלילה האחרון הייתה פה קרה, ויש סכנה של החלקות. המדרכות עדיין לא מפונות, אלא רק הכבישים ואנשים צועדים בכבישים החלקים, והדבר האחרון שאנחנו רוצים לראות, זה את ילדי העיר הולכים לבית הספר כשהם מחליקים על כבישים קפואים.

מה אתה אומר על פעילות הממשלה והרשויות בסופה הזו? איך הם תפקדו?

אני הייתי במהלך כל סוף השבוע הזה בחמ"ל, מיום חמישי ועד שבת אחר הצהריים, ואני ראיתי את מנכ"ל משרד הרווחה ואת שר הבטחון, ושר לבטחון פנים ומפכ"ל המשטרה. יש תחושה שחלק ממשרדי הממשלה מבינים שיש כאן משהו יוצא דופן, מעבר לכל רשות מקומית במדינה.

את מי לא ראית?

את מי שלא ציינתי את שמו. אם זה נפתלי בנט – השר הממונה על ירושלים, אני מאמין שמדובר בזה שהוא שמר שבת ולכן לא הגיע לעיר, או שמצד שני נמנעה הגישה לעיר במשך 48 שעות. אבל כמי שמכיר את נפתלי ואת המנכ"ל שלו דביר כהנא, אני מאמין שברגע שהם ישנסו מותניים, אנחנו נראה אותם לצידנו.

וחשוב שהציבור יבין, שהיום מיליון איש בקנדה, שזו מדינה עם ניסיון רב בחיים בתנאי שלג, מנותקים מחשמל. אז אם קנדה יכולה להגיע למצבים האלה, אז אנחנו לא צריכים להתבייש במה שהיה פה, ורק צריך ללמוד ולהתכונן לסופה הבאה.