מבזקים
סרוגים

המשבר בקואליציה יעכב את העלאת שכר המינימום

חברת הכנסת אפרת רייטן ומפלגת העבודה מנסים לשנות את עסקת החבילה של ליברמן כאשר אחת האפשרויות היא להגדיל את העלאת שכר המינימום כבר בפעימה הראשונה, אך משבר הפנסיות עלול לתקוע את החוק

כ"ז אדר א' התשפ"ב
המשבר בקואליציה יעכב את העלאת שכר המינימום

העלאת שכר המינימום: עסקת החבילה של ליברמן וברביבאי שזכתה להתנגדות תקיפה ממפלגות העבודה ומרצ נמצאת היום (שני) על סדר יומה של חקיקת הכנסת בדרך לאישור בקריאה ראשונה.

לצד זאת, הקואליציה עדיין לא הגיע להסכמות סביב חוק הפנסיות והמשבר מול כחול לבן טרם נפתר.

לסרוגים נודע כי סגן השר אביר קארה דורש לקדם את חוק דמי אבטלה לעצמאיים בתמורה לתמיכה בחוק הפנסיות.

ליברמן לא חושש מאבידר: "מחויב לקואליציה הנוכחית"
ליברמן לא חושש מאבידר: צילום: ליברמן לא חושש מאבידר:

כמו כן, ניתן להסיק שמשבר הפנסיות עלול להשפיע ואף לדחות את העלאת שכר המינימום בפעימה הראשונה שמתוכננת ל- 1.4, בגלל לוז הצפוף והדחוק שהחרם של כחול לבן גורם.

כלומר, אם לא יגיעו להסכמות סביב העלאת פנסיות וכחול לבן תמשיך להחרים את ההצבעות, העלאת שכר המינימום לא תעלה להצבעה והעלאת שכר המינימום תתעכב. כאמור, במפלגת העבודה ובמרצ מתנגדים לעסקת החבילה הנוכחית בטענה שמדובר בהעלאה מזערית של שכר המינימום תוך פרק זמן ארוך עד סוף שנת 2025.

חברת הכנסת אפרת רייטן, אשר צפויה לדון בעסקת החבילה בוועדת העבודה והרווחה שבראשותה, מקיימת שיחות עם נציגי ההסתדרות, האוצר ונשיאות המגזר העסקית כדי להגיע להסכמות סביב העסקה.

חה"כ אפרת רייטן (צילום: דוברות הכנסת, נועם מושקוביץ)

אחת האפשרויות אליהם מכוונת רייטן ומפלגת העבודה היא הגדלת העלאת שכר המינימום יותר ממה שמוצע כעת בעסקת החבילה כבר בפעימה הראשונה, זאת כדי לתת מענה לאוכלוסיות החלשות כבר עכשיו, כאשר יוקר המחיה מטפס ולהקדים את חלק מהעלאת השכר שנפרסה עד שנת 2025 וצפויה להגיע בסוף ל- 6000 ש"ח לפי נוסח החוק כעת.

 

אביר קארה אפרת רייטן-מרום העלאת שכר המינימום