לאחר שדרש שוב ושוב להסיר את צו איסור הפרסום משמו של "הקצין המתחזה", ח"כ אלמוג כהן מפרסם היום (שני) כי בית משפט המחוזי בבאר שבע, התיר לפרסום את כתב האישום בנוגע לפרשת "המתחזה".

"נמשיך ונפעל על מנת לחשוף את שמו של החשוד ונגיש עירעור לבית המשפט העליון" מסר כהן. "כפי שניתן לראות, מדובר בפרשה חמורה המדירה שינה מעיניי, הנוגעת בעבירת ריגול חמור. אמשיך ואעשה כל שביכולתי על מנת לחשוף את הפרשה והנוגעים בה, גם אם היא קשה ציבורית", הבטיח.

כזכור, כהן טען לא מעט פעמים כי הוא מחזיק מידע על פרשה ביטחונית חמורה ולאחר שהפרקליטות הורתה על צמצום  צו איסור הפרסום על הנושא, הוא דרש להסיר אותו באופן מוחלט.

"לאחר שהפרקליטות הדליפה בצורה שאיננה חוקית כי החשוד לוקה בנפשו, דבר העומד בסתירה לעדויות רבות ולסיפור חייו מבלי להתייחס לפרטים המשמעותיים בפרשייה, הגשתי בקשה זו", הסביר אז כהן בצירוף לבקשתו על ביטול הצו.

"מדובר בדרישה קריטית שתסיר את האיפול מעל לפרטים אלו – למי העביר החשוד את המידע, מדוע וכיצד הוא הצליח לעשות זאת והאם הגורמים אליהם עבר המידע נחקרו. מעבר לכך, היא אף תסיר את האיפול ואת הקונספירציות שעולות השכם והערב בנוגע לפרשייה זו".

כעת כאמור, בית המשפט המחוזי בבאר שבע התיר לפרסום את האישומים אך לא את שמו של הקצין.

מטעם עו״ד עדי ריגשטיין אייזנר נמסר: "לאחר ה 7.10 הגיע הנאשם, קצין במילואים, בתיאום עם קצין ביחידה הרלוונטית, במטרה לתרום ולסייע לצבא בכל המתבקש לאור האירועים הקשים ופתיחת המלחמה. כפי שעולה בבירור מכתב האישום פעולותיו עזרו ותרמו לביטחון המדינה. חשוב להדגיש כי המידע המדובר לא נדון ולא נחשף כלפי גורמים עוינים, גורמי חוץ או גורמי תקשורת, ונשאר כולו בתוך גדרי הצבא. יש להצר על הניסיון להפוך את הנאשם לכלי ניגוח פוליטי".