במהלך ישיבת הממשלה השבועית שמתכנסת מידי יום ראשון, השר בני גנץ וחלק משרי המחנה הממלכתי לא הגיעו לדיון השבועי אך במפלגה טוענים שאין קשר למתיחות אחרי הדיון הסוער שהיה ביום חמישי בקבינט.

למעשה לא מדובר בפעם הראשונה שגנץ וחלק משרי מפלגתו לא מתייצבים לישיבת הממשלה, זאת לאור ההחלטה להשתתף רק בדיונים שקשורים למלחמה עצמה.

לטענת גורמים במפלגה, אם בסדר היום של הישיבה אין נושאים מהותיים לניהול המלחמה, אנשי המחנה הממלכתי לא בהכרח לוקחים חלק מכיוון שהם נכנסו לממשלה לטובת המאמץ המלחמתי ולא להתנהלות השגרתית של הממשלה.

עם זאת, דווקא השר גדעון סער כן צפוי לקחת חלק בישיבה השבועית שמקיימת בקריה בתל אביב.

לקראת פיצוץ?

כזכור בני גנץ הסכים להצטרף לנתניהו במסגרת "ממשלת חירום" יחד עם עוד ארבעה שרים (איזנקוט, סער, טרופר ושאשא-ביטון) והוא אישית חבר בקבינט המלחמה יחד עם נתניהו ושר הביטחון יואב גלנט.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

בני גנץ אחרי ישיבת הקבינט (צילום: דוברות השר)

בשבועות האחרונים מתרבות חילוקי הדעות בין חלקי הממשלה וחילופי האשמות הדדיים, בעיקר סביב שאלת "היום שאחרי" ברצועת עזה וכן סביב סוגיית הארכות מינויי הבכירים כמו מפכ"ל המשטרה ונציבת שב"ס.

ישיבת ממשלה (צילום: עמוס בן גרשום / לע"מ)