על רקע סירובם של ראשי האוניברסיטאות לדחות את פתיחת שנת הלימודים חרף בקשת הרמטכ"ל, כתב "ישראל היום" בכנסת אמיר אטינגר (לשעבר כתב סרוגים) שלומד במקביל באוניברסיטת רייכמן זעם היום (רביעי) על ההחלטה. "אין ניתוק גדול יותר".

בציוץ שהעלה בטוויטר רשם אטינגר, "אין ניתוק גדול יותר כמו התחלת שנת הלימודים האקדמית כל עוד יש כמות גדולה של מילואמיניקים בחזית".

"המדינה חייבת להבין שצריך לצמצם לאפס את הדאגות של המילואימניק"

אטינגר ציין כי הוא וחבריו המשרתים כעת מרגישים כי האוניברסיטה הותירה אותם מאחור. "75 יום אני במילואים ואין שחרור באופק בחודש הקרוב. כמוני יש עוד רבים. ברייכמן שם אני לומד התחילו השבוע ללמוד. שום הקלה לא באמת מסייעת. בקצה אי אפשר ללמוד שאתה תחת נ"טים בהגנה בגבול הצפון או בקרב בעזה".

לדבריו, "המדינה ונבחריה חייבים להבין שצריך לצמצם לאפס את הדאגות של המילואמניק בבית. בעסקים, בתשלומים השוטפים, בסיוע לבנות ובני הזוג. גם ככה לא קל למי שמשרת.

עוד הוסיף, "אזרחים שפשוט החזירו אותם לשירות סדיר ומרגישים שהם נשארים מאחור בכל תחומי החיים ואף אחד לא תומך. אני מבין את המורכבות של הסטודנטים שלא משרתים, אבל אלה חלק ממחירי המלחמה של העורף. אל תתנו למילואימניק בחזית להרגיש מאחור".