"מתרגשת מאוד לעמוד פה ביום השואה, יחד עם חמי ולהדליק פה נר", אמרה חברת הכנסת מיכל וולדיגר רגע לפני הטקס "לכל איש יש שם" בכנסת יחד עם חמיה נחמן וולדיגר.
בעבר סיפר ולדיגר, בישיבת סיעת הציונות הדתית, שכאשר חיסלו את גטו קרקוב, הוא הסתתר בבור צואה, הוא היה ילד קטן ולאחר מכן הוא שאל את אימו: "'אמא למה עושים לנו את כל זה?', אז היא אמרה בגלל שאין לנו מדינה, אין לנו צבא ואין לנו פרלמנט. ברוך ה' אני זכיתי שיש לנו מדינה, צבא לילדים שלי ולנכדים שלי ואני יושב בפרלמנט שלנו".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
היום הוא אמר: "אני מתרגש, בכנסת כבר הייתי, אבל עכשיו אני מתרגש, אין מה להגיד. תודה לבורא עולם".
חברת הכנסת וולדיגר אמרה: "זכות באמת גדולה, חמי הוא דוגמה ומופת לכוח רצון, להישרדות, ללא לוותר ולהצליח. להישאר אנשים מאמינים באמונה שלמה בבורא עולם. שיש יד מכוונת לכל דבר, גם לקושי ולמשבר יש תכלית".
"והיום ברוך ה' אנחנו פה שבט גדול, עם ילדיו, נכדיו וניניו. תודה לבורא עולם", היא הוסיפה.

מה דעתך בנושא?
4 תגובות
1 דיונים
זה שמבין
יש אלוהים? אין אלוהים? בכל מקרה ברור שרק בני האדם יכולים להציל עצמם ממוות, וזו אחת הסיבות החשובות שחילונים הקימו את מדינת ישראל (הרי הדתיים האמינו שלא צריך להקים מדינה...
יש אלוהים? אין אלוהים? בכל מקרה ברור שרק בני האדם יכולים להציל עצמם ממוות, וזו אחת הסיבות החשובות שחילונים הקימו את מדינת ישראל (הרי הדתיים האמינו שלא צריך להקים מדינה כי רק המשיח יכול...). ומה יש לנו היום? מיגזר חרדי שהולך ומתרבה בקצב של 7 ילדים למשפחה שברובו חי על חשבון משלם המיסים החילוני (והציוני דתי). מה נקבל בעוד דור? מדינה עם חצי מהעם חרדים נחשלים ללא לימודי ליבה או יכולת להתפרנס, רק לשבת בישיבה ולקבל משכורת מכספי משלמי המיסים. איך תוכל מדינה כזו להתקיים? מי יילך לצבא? מי יקדם את הטכנולוגיה? איפה יהיו הפרופסורים? הרופאים? המהנדסים? הם יהיו בחול כי מי רוצה לחיות במדינה ענייה, חשוכה, כופת דת שבה יש מס הכנסה ענק שהולך כולו לחרדים? וזה הלקח של יום השואה - חייבים את מדינת ישראל וחייבים להבין מי מאיים על המשך קיום המדינה.
המשך 11:58 28.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני 2- צאצאית לישוב הישן, וצאצאית לאבא ז"ל שהמשיך להיות יהודי עובד ומאמין למרות ועל אף רצח הוריו, אחותו בעלה ושלושת ילדיהם; דודיו, דודותיו וילדיהם.
בתגובה ל: זה שמבין
/ האמת בחלקה. הגיעו גם עליות של חסידים מאירופה ושל דתיים מארצות המגרב ומספרד ל-4 ערי הקודש. ירושליים, חברון, צפת וטבריה, עוד טרם עליות החלוצים. חלקם עבדו...ופירנסו עצמם ומהם יצאו בכירים במערכות הביטחון כמו האלוף ישראל טל( טליק)ז"ל, האלוף אורי שגיא ראש אמ"ן לשעבר, האלוף במיל' אייזנברג ועוד.... יעקב שמשון פלפל שנהרג בן 24 במלחמה על רמת יוחנן 48.
12:28 28.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבנר
לך לבתי הקברות הצבאיים. תבדוק מי קבור שם בבתי העלמין הצבאיים יהיו לך הרבה הפתעות. אפילו הרבה הגדול של החרדים שנפטר לא מזמן הרב חיים קנייבסקי זכה לשרת בצהל.
15:25 28.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אבי
יישר כח
11:31 28.04.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר