רפאל (רפי) ארווס נבחר להשיא משואה בטקס הקרוב ביום העצמאות. רפי ארווס הוא אביו של סמ"ר שי ארווס ז"ל. שי היה חובש קרבי בחטיבת גבעתי, שנהרג באסון הנמ"ר בג'באליה ב-31 באוקטובר. מאז האסון, רפאל הקדיש את חייו להנצחת זכרו של בנו. הוא פוקד באופן קבוע את בית העלמין בחולון, שם הוא מטפח את קברו של שי.
@rafel_arvas♬ Very Sad – Enchan
בסרטונים ששיתף, נראה רפאל אומר שלום לשכניו של שי לחלקה באופן קבוע. זהו מעשה שמשקף את הכאב העצום ואת המחויבות הבלתי מתפשרת להוקיר את זכר הנופלים. מעשיו הפכו לסמל של אהבה, הקרבה ותקווה עבור רבים.
הבחירה ברפאל להשיא משואה
השרה תא"ל (מיל.) מירי רגב, הממונה על אירועי יום העצמאות ה-77, הודיעה כי בחרה ברפאל מתוך המלצות הוועדה הציבורית המייעצת. ההחלטה התקבלה כחלק מהנושא המרכזי של הטקס השנה – "גשרים של תקווה". הנושא מדגיש את כוחם של אנשים המחברים בין חלקי החברה הישראלית. הם מחזקים את התקווה לעתיד טוב יותר.
"רפאל ובני משפחת ארווס שילמו את המחיר הכבד ביותר בעבור ההגנה על הבית", אומרת רגב. "משפט אחד שאמר לאחר האסון לא יוצא לי מהראש: 'מי שחושב שיש לו צרות, שיבוא לחלקה מספר 10 בבית העלמין חולון, שבזכותם אנחנו פה'".
רגב הוסיפה כי רפאל מכיר כל אחד מהגיבורים הטמונים בחלקה זו, וכי הוא רואה בהם את "ילדיו". מחויבותו להנצחת הנופלים ולמתן כבוד לזכרם הופכת אותו לדמות מעוררת השראה, שמגלמת את רוח הטקס.
טקס יום העצמאות: גשרים של תקווה
ממשלת ישראל אישרה את הצעת השרה רגב לקיים את טקס הדלקת המשואות בסימן "גשרים של תקווה". המשואות יודלקו על ידי אנשים שפועלם מחבר בין חלקי החברה, מחזק את התקווה ומקדם את ישראל בתחומי החיים השונים. רפאל ארווס, בסיפורו האישי והמרגש, מייצג את הכוח להתעלות מעל הכאב ולבנות גשר של תקווה והנצחה.
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
רונית
לרפי והמשפחה ראיתי את הסרטונים שאתה מעלה וליבי נכמר. מקווה שתצליח למצוא קצת מזור ושקט לנפשך הפצועה. כואבת איתך
09:08 26.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
מסכן, אוהבים אותך רפי, אתה מרגש אותנו כל פעם מחדש בסרטונים הנוגעים ללב שלך.
15:04 23.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונית
לרפי והמשפחה ראיתי את הסרטונים שאתה מעלה וליבי נכמר. מקווה שתצליח למצוא קצת מזור ושקט לנפשך הפצועה. כואבת איתך
09:08 26.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שירי מנתניה
מסכן, אוהבים אותך רפי, אתה מרגש אותנו כל פעם מחדש בסרטונים הנוגעים ללב שלך.
15:04 23.04.2025שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר