מלון ענבל הוא אחד מהמלונות הוותיקים והנחשבים בירושלים. המלון בעל החמישה כוכבים, מארח לעיתים קרובות מנהיגים מהארץ ומהעולם ומספק להם חוויה מושלמת וירושלמית עד הסוף.

במלון 331 חדרים וסוויטות רחבי ידיים ומפנקים, מחדרי סטנדרט בני 24 מ"ר ועד לסוויטה נשיאותית המשתרעת על פני 110 מ"ר ומרפסת של 61 מ"ר. אלו, כמו גם החללים הציבוריים במלון עברו בשנים האחרונות מתיחת פנים מקיפה תחת שרביט האדריכל מייקל שוורץ והמעצב הנודע מיכאל אזולאי.

עיצוב החדרים מגלם בתוכו את האותנטיות וייחודיותה של ירושלים לצד הפאר של המלון ומיקומו. אזולאי ניהל דיאלוג עם העיר, חומריותה והאווירה הייחודית שבה וחיבר אותם לחדרים באמצעות צבעים, טקסטורות וסמלים המשתקפים מבחוץ פנימה אל המלון.

המלון מציע שלל שירותים ומתקנים המאפשרים לאורחיו לבלות בו מבוקר עד ערב מבלי לצאת את פתח המלון: בריכת שחיה רחבת ידיים, מחוממת לטמפרטורה קבועה של 29 מעלות כל השנה ומקורה בחודשי החורף בעזרת בועה מתנפחת דמויית בלון פורח.

חדר כושר מאובזר לעילא, ספא מפנק בשיתוף פעולה עם המותג "AHAVA".

בתוך המלון שוכנת לה פנינה קולינרית חוויתית – מסעדת 02 במלון ענבל בירושלים, הממוקמת בין שכונת המושבה הגרמנית לשכונת טלביה, היא מסעדת שף המציעה מטבח ירושלמי עכשווי. עם טרסה גדולה המשקיפה על גן הפעמון ועל טחנת הרוח במשכנות שאננים.

המנות המעולות במסעדה

המסעדה הבשרית הכשרה בהובלת השף אברהם פרייזן מתכתבת עם אופייה המרתק של העיר ועם מטבחי הלבנט, שמרכיבים אותה והופכים אותה ליעד קולינרי מבוקש. מהעיצוב האלגנטי, דרך האווירה המשוחררת והשירות האישי והחם ועד התפריט העונתי – מסעדת 02 נעה בהצלחה על הציר שבין ביסטרו צרפתי, לסטייק האוס ניו יורקי ולמסעדת פועלים ירושלמית, ומייצרת חוויית בילוי ואכילה טעימה ומהנה המתאימה לקהל רחב.

בתפריט תוכלו למצוא מנות עשירות וטעימות, סטייקים עשויים היטב, לצד מנות ראשונות מעולות. כמובן שלהשלמת החוויה תוכלו לבחור בקבוק יין מצוין או מיץ תפוזים שהיה עסיסי ביותר.

בנוסף, בימים אלו פועל בר 22. הבר החדש ממוקם בפינת חמד סודית ומעוצבת בקומת הכניסה של המלון, מציע חוויית בילוי ייחודית ואסקפיסטית בלב הבירה ומהווה תוספת משמעותית לסצנת הבילוי הירושלמית. בר 22 נולד מתוך רצון להעניק לבלייני העיר ולמגיעים מבחוץ חווית בילוי אינטימית ויוקרתית שחסרה בעיר בשעות הערב המוקדמות והלילה.

על התפריט אמון שף המלון, כפיר חדד, הידוע בכישרונו ביצירת טעמים מפתיעים ושילובים חדשניים. טרם בניית התפריט חקר חדד את תפריטי הברים במלונות המובילים בעולם והתוצאה: תפריט מושקע של מנות בר קלאסיות המחמיאות ומוחמאות על ידי הדרינק שלצידן, חלקן בביצוע קלאסי נאמן למקור וחלקן בפרשנות מקומית חדשה.

הבר הסודי

בין המנות בתפריט: קרפצ'ו פילה בקר עם ארוגולה, בלסמי ושמן זית, צלחת חריפים עם אריסה ושום קונפי, המוגשת עם פיתות חמות מהטאבון, סשימי סלמון בליווי טוויל פיצוחים, חציל על האש עם זוקיני, בצלים, טחינה ועלי אורגנו המוגש עם לחם מחמצת, המבורגר אנטרקוט בלחמניית בריוש עם בצל מטוגן, איולי חלפיניו ותפוח אדמה מדורה קריספי, שיפוד אנטרקוט משויש ברוטב יין על קרם שורשים וכמהין.

תפריט האלכוהול עשיר ומגוון. על מדפי הבר מככבים זה לצד זה עשרות סוגי וויסקי, תפריט ג'ין מורחב ואיכותי, יינות מקומיים ושלל קוקטיילים, חלקם קלאסיים ומדויקים וחלקם חדשים ומפתיעים המבקשים להעביר חוויה מקומית הקשורה לעיר ירושלים.