על רקע המחלוקת בין ראש הממשלה למערכת הביטחון סביב הנסיגה מציר פילדלפי לצורך עסקה להשבת החטופים, ראש אסטרטגיה ואיראן, האלוף אליעזר טולדנו אומר כי לצבא יש עוד הרבה מה לעשות כדי לנקות את האזור. כך פורסם הבוקר (שני) ברשת ב'.

בדיון סגור שקיימה הממשלה, תיאר האלוף טולדנו בפני השרים את העבודה של הצבא בציר פילדלפי ואת המשמעות של האחיזה במקום עבור טיהור תת הקרקע.

בתגובה, שאלו השרים קיש, סטרוק ושיקלי: "אז איך הצבא הסכים לשים חיישנים או כוח זר במקום חיילי צה"ל שם?".

האלוף טולדנו השיב להם: "מה פתאום. אנחנו לא אומרים שצריך לעזוב את ציר פילדלפי ולתת אותו לכוח זר, אלא שצריך להמשיך לטהר אותו בתת קרקע ומעל הקרקע".

בתגובה, השרים הקשו שוב ושאלו: "אבל זה מה שנאמר כל הזמן בשם הצבא". טולדנו ענה: "תפרידו. אני אומר לכם כאן איך זה עובד מבחינה ביטחונית. אנחנו כפופים לדרג המדיני. אם הדרג המדיני יחליט לצאת משם אנחנו נעשה את זה, אבל זה לא מה שאנחנו אומרים".

מדובר צה"ל נמסר בתגובה לפרסום: "לא נתייחס לנאמר בדיונים סגורים".

כאמור, אתמול פרסם דובר צה"ל כי כוחות אוגדה 162 ויחידת יהל"ם איתרו עשרות תוואי תת-קרקע במרחב רפיח, בנוסף אותרה מנהרת ענק בגובה שלושה מטרים מתחת למסגד ברפיח ממש על גבול מצרים כאשר המנהרה מתאימה למעבר של כלי רכב מסחריים.

לפני כחודש פורסם כי בין עשרות המנהרות החוצות בין עזה למצרים שצה"ל חשף בשבועות האחרונים בציר פילדלפי, נמצאו גם מנהרות בנות לא פחות משלושה מפלסים. מדובר בתגלית שהפתיעה את צה"ל ומערכת הביטחון שם פועלים כדי לחשוף את תשתית המנהור במבצע נרחב שקיבל את השם "צינור החמצן של חמאס".