מבזקים
סרוגים

תיעוד: תקיפת צה"ל בתגובה לירי הרקטות מרצועת עזה

צה"ל תקף ברצועת עזה לפנות בוקר. התקיפה נערכה לאחר שזוהו שישה שיגורים לעבר ערי ישראל, חמישה מתוכם יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל, ואחד נפל בשטח פתוח

ב' אדר התשפ"ג
תיעוד: תקיפת צה"ל בתגובה לירי הרקטות מרצועת עזה

צה"ל תוקף ברצועה: לפנות בוקר (חמישי), מעט לפני השעה ארבע לפנות בוקר, אזעקות צבע אדום נשמעו בעיר אשקלון וביישובים נוספים בעוטף עזה. צה"ל הגיב לכך ושלח מטוסים של חיל האוויר לתקוף יעדים ומטרות של ארגוני הטרור ברצועה.

מטח לעבר עוטף עזה; צה"ל תקף מטרות ברצועה
מטח לעבר עוטף עזה; צהצילום: מטח לעבר עוטף עזה; צה

רגע התקיפה:

מדובר צה"ל נמסר כי זוהו שישה שיגורים לעבר ערי ישראל, חמישה מתוכם יורטו על ידי מערכת כיפת ברזל, ואחד נפל בשטח פתוח.

בתגובה, מטוסי קרב תקפו אתר לייצור אמצעי לחימה של ארגון הטרור חמאס, הממוקם במרכז רצועת עזה.

מאחורי הקלעים של התקיפה:

במקביל, נתקף מתחם צבאי של הארגון בצפון הרצועה, המשמש בין היתר לאחסון אמצעי לחימה ימיים של חמאס.

מדובר צה"ל נמסר: "המתחם ממוקם בסמוך למסגד, מרפאה, בית ספר, בית מלון ותחנת משטרה. זוהי הוכחה נוספת לכך שארגון הטרור חמאס ממקם את נכסיו הצבאיים בלב אוכלוסייה אזרחית".

דובר צה"ל: כוחות הביטחון פועלים כעת בעיר שכם
דובר צהצילום: דובר צה

עוד נמסר כי "תקיפה זו מהווה פגיעה משמעותית ביכולת ההתעצמות וההתחמשות של חמאס ברצועה. ארגון הטרור חמאס הוא הנושא באחריות ברצועת עזה, והוא זה שישלם את מחיר ההפרות הביטחוניות נגד מדינת ישראל".

אשקלון דובר צה"ל יירוט