מבזקים
סרוגים

מכה ליעלון: ראשי הוועדים לא זורמים עם השביתה

אחרי שהשר לשעבר משה יעלון הכריז על שביתה כללית במשק ביום שני, ראשי הוועדים הגדולים הורו שלא להצטרף: "פגיעה באזרחי ישראל, באמצעות שביתה השמורה לנושאי זכויות עובדים, היא מעשה לא ראוי ויש להשאירו מחוץ לתחום עולם העבודה"

י"ז שבט התשפ"ג
מכה ליעלון: ראשי הוועדים לא זורמים עם השביתה

המחאה נגד הרפורמה המשפטית. השר לשעבר משה (בוגי) יעלון, שהפך לאחד ממנהיגי תנועת ההתנגדות לממשלה, הכריז על שביתה כללית במשק ביום שני. אלא שיעלון, שפרש מהחיים הפוליטיים אחרי שמפלגתו 'תל"ם' אפילו לא התקרבה לאחוז החסימה, מגלה כי אין מאחוריו הרבה קהל.

כחלק מצעדי המחאה, הוכרז מחר (ה') על עצירת רכבים ל-15 דקות בשעה 08:00. בהמשך הוכרזה שביתה ביום שני, וכיבוי אורות למשך 10 דקות בשעה 20:00 בערב.

יעלון תוקף את נתניהו: "גרמניה של שנות ה-30"
יעלון תוקף את נתניהו: צילום: יעלון תוקף את נתניהו:

לא רק הציבור אדיש לצעדי המחאה, אלא גם ראשי הוועדים הגדולים במשק, הודיעו כי לא יקחו חלק בשביתה. כך למשל יו״ר ההסתדרות הלאומית יואב שמחי הנחה את הוועדים המאוגדים תחתיו, שלא להשתתף בשביתת יעלון.

בהודעתו נכתב כי "אנחנו, כארגון עובדים המייצג ועדי עובדים רבים במגזר העסקי ובמשק הישראלי הכללי, רואים בהצעתו של השר לשעבר ניסיון לפגיעה קשה בכלכלה הישראלית וביוקר המחיה של אזרחי ישראל. בלי כל קשר לעמדות פוליטיות, פגיעה באזרחי ישראל, באמצעות שביתה השמורה לנושאי זכויות עובדים, היא מעשה לא ראוי ויש להשאירו מחוץ לתחום עולם העבודה. מחאה – כן. פגיעה במדינה – לא".

גם יו"ר ועד עובדי התעשייה האווירית, יאיר כץ – בנו של השר חיים כץ מהליכוד – הודיע כי אלפי העובדים של תע"א לא יקחו חלק בשביתה.

יעלון עם ראשי המחאה. משמאל נציג מחאת הסטודנטים (אבשלום ששוני/פלאש90)

מי שכן מצטרף הוא נציג מחאת הסטודנטים, שהודיע כי הוא לא יפתח את סמסטר ב' בקמפוסים במחאה על קידום הרפורמה המשפטית. יש לציין כי לא מדובר ביו"ר אגודת הסטודנטים, ולכן גם להצהרה שלו יש משמעות שולית יותר.

הרפורמה המשפטית משה יעלון שביתה