שר הביטחון לשעבר שכיהן תחת נתניהו, בוגי יעלון, תוקף הבוקר (ראשון) בחריפות את ראש הממשלה נתניהו ואומר בראיון לרשת ב' כי המהלכים שמקדמת הממשלה בראשותו קודמו גם בשנות ה-30 בגרמניה, בזמן שהנאצים עלו לשלטון.

"זה לא היה מובן מאליו שאנשים יבינו שלא הולכת להיות פה רפורמה משפטית אלא הפיכה משטרית – מדמוקרטיה לדיקטטורה", אמר יעלון.

"ראש הממשלה שולט היום גם בכנסת, ואם הוא רוצה להשתלט על הגוף היחיד שנותר עצמאי בשלוש הרשויות, וזה הרשות השופטת, ולא סתם להשתלט – גם על ידי זה הוא ימנה שופטים, בממשלה של עבריינים".

"הוא יקבע מי יהיו השופטים, אם הם יקודמו או לא", אמר יעלון. "איך שופט ישפוט באופן אובייקטיבי, אם הוא חושב על קידומו? וזה נכון לגבי יועצים משפטיים שיהיו נאמנים אישית ולגבי פסקת ההתגברות. איפה היה דבר כזה? ברור שזאת דיקטטורה".

יעלון הוסיף: "זה קרה בהונגריה, בפולין זה גם קרה בגרמניה בשנות ה-30. זה מה שקרה שם – קודם כל השתלטו על הרשות השופטת, ואז אין ריסון".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

לוין על הרפורמה המשפטית: "כתבי אישום תרמו להבנה הציבורית" (צילום: ערוץ כנסת)