מבזקים
סרוגים
בחירות 2022

מודל ההצרחה: הנדל וכהנא יתחלפו במפלגות?

גורמים פוליטיים מעריכים כי יועז הנדל ומתן כהנא יבצעו "הצרחה" ויתחלפו במפלגות לקראת הבחירות לכנסת ה-25. השניים מקיימים בימים האחרונים מגעים האחד עם מפלגתו של השני - "ימינה" ו"תקווה חדשה"

ח' תמוז התשפ"ב
מודל ההצרחה: הנדל וכהנא יתחלפו במפלגות?

המאבק על קולות הימין: לסרוגים נודע כי בימים האחרונים מתגבש מהלך, במסגרתו השר יועז הנדל, שכיום מכהן מטעם "תקווה חדשה", וסגן שר הדתות מתן כהנא, שכיום מכהן מטעם ימינה, עשוים לבצע "הצרחה" ולהחליף ביניהם מפלגות לקראת הבחירות לכנסת ה-25.

יישאר בימינה? כהנא קיבל פניות משתי מפלגות
יישאר בימינה? כהנא קיבל פניות משתי מפלגותצילום: יישאר בימינה? כהנא קיבל פניות משתי מפלגות

השבוע נפגש יו"ר סיעת תקווה חדשה גדעון סער עם שר התקשורת, יועז הנדל, מסיעת ״דרך ארץ״ והבהיר לו שדרכם הפוליטית המשותפת נגמרה. הפגישה הזו מגיעה על רקע תקופה ארוכה של מתח בין השניים.

על פי הגורמים, ליו"ר תקווה חדשה נמאס מחוסר שיתוף הפעולה של הנדל שהקשה עליו, כאשר הבחירות הן הזדמנות מבחינתו להראות לו את הדרך החוצה מ"תקווה חדשה".

על רקע זה, מתברר כי מי שעוסקת בחיזורים אחרי הנדל ומעוניינת לצרף אותה למפלגתה היא איילת שקד, יו״ר מפלגת ימינה, שמעוניינת לפנות לקהל דתי-לאומי ליברלי. על פי מקורבים, השניים דנים בימים אלו על הצטרפותו של הנדל למפלגה לאחר הפרידה המסתמנת שלו מ"תקווה חדשה".

(צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90)

המהלך, יוכל לאפשר להכניס לתקווה חדשה במקומו של הנדל – את סגן השר מתן כהנא, מימינה. לסרוגים אכן נודע כי בימים אלו נמצאים גורמים בתקווה חדשה במשא ומתן מול כהנא, שמקיים במקביל גם משא ומתן מול כחול לבן.

גורמים פוליטיים מעריכים כי במקרה שהמגעים של הנדל מול ימינה ושל כהנא מול תקווה חדשה יבשילו, למעשה יתבצע חילוף במפלגות בין הנדל לבין כהנא, כשהנדל יעבור לימינה וכהנא לתקווה חדשה.

מקלב נגד החלטת הנדל: "פגיעה קשה בציבור גדול"
מקלב נגד החלטת הנדל: צילום: מקלב נגד החלטת הנדל:

המתיחות בין גדעון סער ליועז הנדל נובעת בין השאר על רקע רפורמת הטלפונים הכשרים שביצע הנדל במשרד התקשורת, חרף התנגדותו של סער.

סער, מעריכים גורמים פוליטיים, התנגד לרפורמת הטלפונים הכשרים גם מתוך תפיסה שזה לא תפקיד החוק לחנך את החברה החרדית, וגם משום שביקש להמשיך לשמור על יחסים טובים עם הקהילה החרדית בכדי לאפשר משא ומתן עתידי עם המפלגות החרדיות.

מתקווה חדשה נמסר: ״אין יסוד לדברים״.

בחירות 2022 יועז הנדל ימינה מפלגת תקווה חדשה מתן כהנא