מבזקים
סרוגים

דרעי מבהיר: נקים ממשלת ימין מלא בראשות נתניהו

יו"ר מפלגת ש"ס מבהיר כי מפלגתו תמליץ אך ורק על בנימין נתניהו ותפעל להקמת ממשלה בראשותו: "קוראים לבנט וסער להצטרף לנתניהו ולהקים ממשלת ימין"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ט"ז ניסן התשפ"א
דרעי מבהיר: נקים ממשלת ימין מלא בראשות נתניהו

הפלונטר הפוליטי.

יו"ר מפלגת ש"ס, השר אריה דרעי, מתייחס הבוקר (שני) לדיווחים על מהלכים של גוש אנטי נתניהו להקים קואליציה הכוללת עם החרדים, ומבהיר כי מדובר בתרחיש מופרך.

לדברי דרעי: "ש"ס תמליץ על בנימין נתניהו כראש הממשלה כפי שהתחייבה במערכת הבחירות. ש"ס תפעל להקמת ממשלה ימנית בראשות נתניהו שתשמור על הזהות היהודית של המדינה ותפעל למען השכבות החלשות".

דרעי הוסיף כי "ש"ס קוראת לכל מפלגות הימין, בעיקר לימינה ולתקווה חדשה, להתעלות מעל כל השיקולים האחרים ולהצטרף לממשלת ימין מלא בראשות בנימין נתניהו".

בתוך כך, גורמים במפלגת רע"מ של מנסור עבאס, אומרים הבוקר (שני) כי הם החלו מגעים עם הליכוד, ובקרוב צפויה להיערך פגישה בין יו"ר הכנסת, יריב לוין, ליו"ר המפלגה מנסור עבאס.

רשמי: החלו מגעים בין רע"מ לליכוד; מחלוקת במשותפת
רשמי: החלו מגעים בין רעצילום: רשמי: החלו מגעים בין רע

עבאס נהנה בימים האחרונים ממעמד בו לא זכתה מפלגה ערבית מעולם, כשהוא מהווה את לשון המאזניים לשני הגושים, ובלעדיו אין אפשרות לאף צד להקים ממשלה.

עוד לפני הבחירות הבהיר עבאס כי הוא אינו כבול למחנה השמאל וכי בכוונתו ללכת עם מי שימלא את דרישותיו לטובת הציבור הערבי. ראוי לציין כי עבאס אינו זה שמקבל את ההחלטה הסופית, אלא מועצת החכמים (השורה) של הפלג הדרומי.

במקביל לעבאס, ברשימה המשותפת ישנה מחלוקת בנוגע להמלצה על יאיר לפיד בפני הנשיא. אחרי שהמליצו על בני גנץ שלא הצליח להקים ממשלה, במשותפת זהירים יותר הפעם.

מקורב למנסור עבאס: "נלך עם נתניהו, הוא הכי חזק"
מקורב למנסור עבאס: צילום: מקורב למנסור עבאס:

מבין ששת חברי הכנסת ברשימה, 5 צפויים להמליץ על לפיד, בעוד יו"ר מפלגת בל"ד סמי אבו שחאדה, צפוי לא להמליץ על אף אחד.

אריה דרעי בנימין נתניהו געון סער מרכיבים קואליציה