מבזקים
סרוגים

שוחררו שני מתיישבים שנעצרו במחאות נגד שחרור המחבלים

שני מתיישבים שנעצרו במהלך המחאות נגד שחרור המחבלים ליו"ש, שוחררו היום ממעצר. השופט הדגיש: "זכות המחאה של המתיישבים שווה לאלה של קפלן"

שוחררו שני מתיישבים שנעצרו במחאות נגד שחרור המחבלים

שחרור המחבלים ליהודה ושומרון: בית המשפט הורה לשחרר שני מתיישבים שנעצרו אמש (ראשון) במחאות שפרצו ברחבי יו"ש.

בדיון בבית המשפט טענה המשטרה כי השניים הציתו בתים של ערבים בכפר בשומרון וביקשה להאריך את מעצרם. בית המשפט דחה את בקשת המשטרה והורה על שחרורם. את המתיישבים מייצג עו"ד דניאל שימשילשווילי מארגון חוננו.

מפגני הסתה: כך התקבלו המחבלים המשוחררים ביו"ש
מפגני הסתה: כך התקבלו המחבלים המשוחררים ביוצילום: מפגני הסתה: כך התקבלו המחבלים המשוחררים ביו

השופט הדגיש בהחלטתו כי זכות המחאה של המתיישבים שווה לכל מחאה אחרת: "לא מצאתי שיש מקום לעשות הבחנה בין מפגינים ביו"ש לבין מפגינים ברחוב קפלן, כשם שלא מתבקש מעצר לגבי מפגינים אלו אין מקום לבקש מעצר לגבי מפגינים אחרים".

עו"ד שימשילשווילי מסר: "בית המשפט הוציא תחת ידו החלטה ברורה המהווה תמרור אזהרה ברור לרשויות החוק, כי נקיטת דין שונה ומפלה כי מתיישבים לבין מפגיני שמאל לא תתקבל. יש בהחלטה זו מעבר לעשיית צדק, צעד חשוב להשבת אמון הציבור במערכת המשפט".

חוננו מחאות מפגני הסתה