משרד החוץ הצרפתי גינה היום (ראשון) את גירושו של המחבל סלאח חמורי לשטחה, וטענה כי "ההחלטה לגרש את חמורי לצרפת מנוגדת לחוק הישראלי". לטענתם, "חמורי היה במעצר מינהלי בכלא הישראלי מאז מרץ ללא אישום רשמי ושלא כחוק".
עוד נאמר כי "מאז מעצרו האחרון נקטה צרפת בכל הצעדים האפשריים, לרבות בקרב הדרגים המדיניים הגבוהים ביותר, כדי להבטיח כי זכויותיו של חמורי יכובדו, כי דרכי הערעור פתוחות בפניו, וכי יוכל לנהל חיים נורמליים בירושלים – העיר שבה נולד, מתגורר ומבקש לחיות. צרפת גם נקטה צעדים רבים מול הרשויות הישראליות, על מנת להביע בצורה הברורה ביותר את התנגדותה לגירוש זה של פלסטיני תושב מזרח ירושלים, שהינו שטח כבוש לפי אמנת ג'נבה הרביעית".
כאמור, המחבל סלאח חמורי גורש הבוקר לצרפת, זאת בעקבות החלטת שרת הפנים איילת שקד לשלול את תושבותו בישראל לפני כשבועיים. עם נחיתתו בפריז, תומכים ופעילים פרו-פלסטינים קיבלו את פניו של חמורי בשדה התעופה המקומי.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
חמורי הוא אזרח צרפתי ותושב קבע בישראל, יליד 1985. הוא נולד בכפר עקב שבאזור ירושלים, ופועל מזה שנים רבות בשורות ארגון הטרור הפלסטיני "החזית העממית" (PFLP). במהלך חייו ארגן, הסית ותכנן לבצע פיגועים בעצמו ועבור הארגון כנגד אזרחים ודמויות בולטות בישראל. לאור מעורבותו המתמשכת בארגון הטרור, נעצר חמורי מספר פעמים במעצר מנהלי.
בין היתר, חמורי נעצר בשנת 2005 בגין חברות בחוליית טרור שתכננה להתנקש בחייו של הרב עובדיה יוסף ז״ל. הוא נידון למאסר של 7 שנים בעקבות זאת, אך שוחרר טרם ריצוי מלא של עונשו בעסקת שליט. לאחר שחרורו הוא חזר לפעול בחזית העממית, התברג בצמרת הארגון, והמשיך לפעול כנגד מדינת ישראל ולאור כך נעצר פעמים נוספות – כשהפעם האחרונה הייתה במרץ האחרון.
מה דעתך בנושא?
18 תגובות
0 דיונים
דרור
נאצית תשאר נאצית ימח שמה מעודדת מחבלים וטרור בלי בושה , ימח שמה.
08:58 19.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ערבי
שקד בלחץ,, גם אם תגרשי את כווווולם, את תשארי שקרנית, מנס לשדר תדמית טובה, וזה לא יצלח לך
08:49 19.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טליה
כל הכבוד לשקד,הגיע הזמן!! תעשו ככה לכל המחבלים למען יראו יראו!!! נמאס לנו לחיות במדינה מהמפגעים אין להם מקום בחברה שלנו ובמדינתו!!
08:40 19.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיכה
לשלוח לצרפת את כול מי שנגרש מכאן. הם אוהבים אותם אז שיקחו אותם
07:49 19.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
לילי
אירופה קרובה יותר מתמיד להתאסלמות מוחלטת של היבשת. לא מעט מדינות באירופה כבר נשלטות בידי המוסלמים. ולא רחוק היום שגם השלטון שם יהיה בהתאם.
02:19 19.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דן
היא כועסת על זה ששלחו מחבל אליהם. אם לא, אז היא מטורפת
20:45 19.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמ
אנחנו לא שוכחים שצרפת עם דמעות התנין של על גורלו המר של חמור שגורש אליה,מונעת עד היום העמדה לדין של המוסלמי המחבל שהכה את גברת שרה חלימי זצ"ל כי היתה...
אנחנו לא שוכחים שצרפת עם דמעות התנין של על גורלו המר של חמור שגורש אליה,מונעת עד היום העמדה לדין של המוסלמי המחבל שהכה את גברת שרה חלימי זצ"ל כי היתה יהודיה והשליכה ממרפסת ביתה בקומה השישית בפריז והרגה.הפחד של צרפת הוא שהמחבל חמור יתחיל לארגן טירור בתוכה כמו שלמד באירגון המוסלמי לטירור " החזית העממית לשיחרור בילסטיז ".
המשך 13:06 19.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
דרור
נאצית תשאר נאצית ימח שמה מעודדת מחבלים וטרור בלי בושה , ימח שמה.
08:58 19.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ערבי
שקד בלחץ,, גם אם תגרשי את כווווולם, את תשארי שקרנית, מנס לשדר תדמית טובה, וזה לא יצלח לך
08:49 19.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
טליה
כל הכבוד לשקד,הגיע הזמן!! תעשו ככה לכל המחבלים למען יראו יראו!!! נמאס לנו לחיות במדינה מהמפגעים אין להם מקום בחברה שלנו ובמדינתו!!
08:40 19.12.2022שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר