השף יחי זינו ממסעדת "פסקדו" האשדודית שנבחרה לאחת מ 50 המסעדות הטובות ביותר במזרח התיכון מקדיש מתכון להוט סאשימי עם סלומון נורבגי לרגל חגיגות 30 שנה לסלמון הנורבגי בישראל.

מרכיבים:

100גר פילה סלמון פרוס לסאשימי
50 גר מיץ לימון טרי
50 גר סויה-ימאסה
50 גר שמן שומשום
כפית שומשום
100 גר טחינה גולמית
מלח שחור
בצל ירוק פרוס

אופן הכנה:

מניחים את הסלמון על צלחת הגשה ומוסיפים את הסויה והלימון. במקביל מרתיחים את השמן שומשום והשומשום עד שהם רותחים ברגע שהשמן רתח יוצקים על הסלמון מזלפים טחינה גולמית מלח שחור ואת הבצל ירוק הפרוס

מנת סאשימי שפונה לכולם וגם אלו שחשבו שהם לא אוכלים דגים טריים יופתעו לגלות כמה זה טעים.

(צילום: יח"צ)