תכפילו כמויות: מתכון לעוגת שמרים שתמיד מצליחה

תכפילו כמויות: מתכון לעוגת שמרים שתמיד מצליחה

מתלבטים איזו עוגה להכין לצאת הצום? סידרנו לכם מתכון לעוגת שמרים קריספית ועשירה בשוקולד, שתשמחו לאמץ גם בשבת הקרובה, אז תכפילו כמויות ותתכוננו להתאהב בריח!

author-image
הכי נכונה לצאת הצום: מתכון לעוגת שמרים מנצחת
  (צילום: שטארסטוק)

מתכון לעוגת שמרים קריספית

מתלבטים איזו עוגה להכין לצאת הצום? סידרנו לכם מתכון לעוגת שמרים קריספית ועשירה בשוקולד, שתשמחו לאמץ גם בשבת הקרובה, אז תכפילו כמויות ותתכוננו להתאהב בריח!

מצרכים:

לבצק:
4 כוסות קמח לבן
1 כוס חלב פושר
200 גר' חמאה בטמפרטורת חדר/ מרגרינה
1 ביצה
5 כפות סוכר
2 כפות שמרים יבשים
למילוי:
ממרח השוקולד האהוב עליכם
קמצוץ קינמון
אגוזים קצוצים (לא חובה)
ביצה להברשה
סוכר חום
אופציה לקישוט:
אבקת סוכר
פרוסות שקדים קלופים / אגוזים קצוצים

שימו לב:

-ניתן להפוך את העוגה לפרווה, על ידי החלפת החלב במים ואת החמאה במרגרינה, בכמויות זהות
-לקיצור התהליך, ניתן להשתמש בבצק שמרים קנוי
-אופציות מעניינות ששווה לנסות כמילוי במקום שוקולד: ממרח לוטוס/ ריבת פירות יער/ ממרח אגוזי לוז

אופן ההכנה:
1. מנפים את הקמח לקערת המיקסר עם וו לישה, ומוסיפים את השמרים והסוכר. מפעילים את המיקסר על מהירות בינונית, מוסיפים בהדרגה לפי הסדר הבא את החמאה חתוכה לקוביות, הביצה וכוס החלב ולשים במשך כ-7 דקות עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את הקערה במגבת ומניחים בצד להתפחה למשך שעה וחצי.

2. מחממים את התנור על 180 מעלות.

3.לאחר שהבצק תפח, מחלקים אותו לשני כדורים שווים. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו כל אחד מן הכדורים למלבן בעובי 1 ס"מ.

4. מורחים את השוקולד על מלבן הבצק ומפזרים מעל קינמון לפי הטעם.

(צילום: שטארסטוק)

5.מגלגלים לגלילה את שני המלבנים ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.

6. מורחים בביצה טרופה את שני הגלילות ומפזרים מעל סוכר (מומלץ סוכר חום גס).

7. מכניסים לתנור לאפיה במשך 35 דקות, עד שהגלילות מקבלות גוון זהוב משני הצדדים. לאחר מכן ניתן לפזר מעט אבקת סוכר ואגוזים

 

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו