מקווים שעברתם את רוב הצום בשלום (ובעיקר במחשבה אמיתית על החורבן), אבל רגע לפני שבירת הצום- יש כמה דברים ששווה לכם לדעת, על מנת לחסוך מעצמכם בחילות, סחרחורות וכאבי בטן מיותרים.
הכלל הכי חשוב שכדאי לכם לזכור בשבירת הצום הוא, שהארוחה לאחר הצום היא לא פיצוי על הצום. אז פשוט אל תנסו לפצות את הקיבה עם אוכל על כל היום. התייחסו אל שבירת הצום כאל חזרה אל השגרה ולא יותר, אכלו ארוחת ערב מזינה ולא גדולה מהרגיל למה שאתם אוכלים בדרך כלל.

1. החליפו את הקפה בתה-טעות שלא מעט מאיתנו עושים בשבירת הצום, היא פתיחה בקפה ועוגה. נכון שלא שתינו קפה בבוקר והגוף זועק לקצת קפאין, אבל הבעיה שאחרי כמעט יום שלם של צום צריכת קפאין עלולה לגרום לכאבי ראש, בעיות שינה וסחרחורות. לכן עשו לעצמכם טובה והחליפו את הקפה בכוס תה, מומלץ אחד ריחני עם נענע.
2. העדיפו עוגה בחושה-אין בעיה לפתוח את הצום בעוגה טובה, רק רצוי שזו תהיה עוגה בחושה ולא עשויה קצפת או מוס, שעלולים להשפיע לא טוב על חלק מאיתנו בפתיחת הצום.
3. כוס מים-לאחר שפתחתם את הצום בתה חם, רצוי לשתות בלגימות קטנות מים. רצוי שלא יהיו קרים מאוד, מהסיבה הפשוטה שלאחר שמערכת העיכול עשתה הפסקה מאוכל היא זקוקה קודם לחימום קל ולא למשהו קר במיוחד.
4. הזמן הכי נכון לארוחה גדולה-מאחר והגוף שלכם זקוק לארוחה טובה אחרי הצום, אבל הוא גם צריך להתחיל לעבוד בהדרגה. הזמן הכי מומלץ לאכול ארוחה הוא חצי שעה מרגע שפתחתם את הצום עם התה והעוגה.
5. העדיפו לאכול ארוחה נכונה-מה זה אומר נכונה? זה קודם כל לוותר מראש על מאכלים עתירי שומן/ מרגרינה כגון: ג'חנון, בורקסים תעשיתיים וכו' ולהעדיף במקומם מאכלים מזינים שמתעכלים בגוף בצורה טובה כמו: אורז, תפוחי אדמה, דגים, חזה עוף וכו'
6. ירקות- נכון שירקות זה דבר נורא בריא והכול, אבל בצאת הצום לקיבה יהיה קל יותר לעכל דווקא ירקות מבושלים או בתנור ולא במצבם הטבעי.
המשך צום קל ומועיל!
צאת צום י"ז תמוז:
ירושלים: 20:06, תל אביב ובאר שבע: 20:07, חיפה 20:08.
==================
הטיפים מבוססים על המלצות של הנטורופתית והמרצה שרה בר אשר.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים