הפעימה השלישית בהסכם הקואליציוני יוצאת לדרך.
בפעם השלישית במושב הכנסת מפנה ח"כ זבולון אורלב (הבית היהודי) את מקומו ועובר תפקיד.
כמו שפרסמנו ב'סרוגים', לפני שנה וחצי החל סבב החילופים הראשון, כשאורלב עזב את ועדת החינוך של הכנסת שם שימש כיו"ר, לטובת ח"כ אלכס מילר מישראל ביתנו.
במסגרת סבב התפקידים אז, מונה אורלב ליו"ר הועדה לשלום הילד בכנסת ולחבר בועדת הכספים.
אתמול (ב') התכנסה ועדת הכנסת בראשות ח"כ יריב לוין, והחליטה להמליץ על סבב מינוים חדש בראשות הועדות, כשאת מקומו של אלכס מילר בועדת החינוך תתפוס ח"כ עינת וילף (מסיעת העצמאות).
בראשות ועדת החינוך של הכנסת תעמוד ח"כ אורלי לוי-אבקסיס (ישראל ביתנו) שתחליף את אורלב שימונה לסגן יו"ר הכנסת וחבר נשיאות המשכן.
מחר תתכנסנה שתי הועדות כדי לאשר את המינויים.
אורלב מחליף בתפקיד את ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) שיתפטר מתפקידו, הואיל ועל פי תקנות הכנסת רק שבעה ח"כים יכולים להתמנות לתפקיד סגן היו"ר.
בתור סגן יו"ר הכנסת יוכל אורלב לנהל את ישיבות המליאה, בהעדרו של היו"ר המכהן ח"כ ראובן ריבלין, וכן להשתתף בדיונים על קביעת סדר היום של המליאה ועל העלאת חוקים להצבעה.
מה דעתך בנושא?
4 תגובות
0 דיונים
ירדן
הבנתי מאיזה כתב שכנראה יעוכב כי הסיעה צריכה להצביע על זה
08:17 13.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איליה
15:50 12.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מזל שבנט לא הולך להחליף אותו בזמן הקרוב....
13:18 12.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
גדי ישראלי
אולי נוכל להפיק מכך גם איזושהי תועלת...
11:16 12.06.2012שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר