לאחר שבסופ"ש האחרון נראה ליקוי הירח הנדיר של המאה, הלילה (שלישי) מאדים יהיה במרחק הקרוב ביותר לכדור הארץ זה 15 שנה.

מאדים יהיה הלילה במרחק של 'רק' 35.8 מיליון קילומטרים מכדור הארץ, מרחק שצפוי להתרחש שוב רק בעוד כ-269 שנה. כוכב הלכת האדמדם יופיע הערב בין חצות ל1:00 בלילה בשמיים ויעניק מעיין גוון אדום.

מהאגודה הישראלית לאסטרונומיה נמסר כי "מאדים נמצא קרוב יחסית בתקופה האחרונה, ולכן רואים אותו בולט יותר בלילות. לכן הוא גם נראה אדום בתחילת זריחתו". אך על אף זאת הבהירו כי "היום לא יראו אותו גדול יותר מאשר אתמול בעין אנושית".

(צילום: Tomer Neuberg/Flash90)

האירוע המיוחד מכונה "התקרבות מאדים", והוא נוצר בעקבות כך שלכדור הארץ ומאדים יש מסלולים אליפטיים ולכן הם מרבית הזמן רחוקים זה מזה, תופעה שמכונה "התנגדות". המצב הקרוב ביותר ביניהם מתרחש בכל 15 עד 17 שנים.

הפעם האחרונה שהתרחש אירוע כזה היה בשנת 2003, בו מאדים היה 34.6 מיליון קילומטרים מכדור הארץ. ב2020 המרחק בין הכוכב האדום לכדור הארץ צפוי להיות 38.6 מיליון קילומטרים.