לא לילדים בלבד: מתכון לעוגיות שוקולד ומרשמלו מפנקות

לא לילדים בלבד: מתכון לעוגיות שוקולד ומרשמלו מפנקות

החורף קפץ לביקור מפתיע וזה בדיוק הזמן המושלם להכין עוגיות שוקולד חמות ומנחמות, לשבת מתוקה במיוחד- צפו עכשיו במתכון המצולם, זהירות ממכר!

author-image
מצאנו את הדרך המתוקה לקבל שבת חורפית •צפו
  (צילום: www.tastemade.com)

מתכון לעוגיות שוקולד ומרשמלו

ניתן להפוך את המתכון לפרווה, על ידי המרת החמאה במרגרינה(מחמאה) והחלפת שוקולד החלב במריר

מצרכים: 
120 גרם חמאה ללא מלח, מומסת
340 גרם שוקולד מריר מומתק
3/4 1 כוסות קמח, מנופה
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
1/4 כוס אבקת קקאו
1/4 1 כוסות סוכר חום
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
25 מרשמלו גדולים, חתוכים לחצי
1 חפיסת שוקולד חלב גדולה, שבורה לקוביות – (טיפ שלנו: מומלץ לנסות עם סוכריות קרמל/ שוקולד תות)

אופן ההכנה: 

1. ממיסים את השוקולד המריר / חצי מתוק בבן מארי או במיקרוגל, ומצננים על השיש לטמפרטורת החדר.

2. מערבבים את החמאה המומסת והשוקולד המומס בקערה, ומניחים בצד. בקערה גדולה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, המלח ואבקת הקקאו.

3. בקערה גדולה נפרדת, מקציפים את הסוכר החום, הביצים ותמצית הווניל לתערובת חלקה. מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה ומקציפים היטב. מוסיפים את תערובת החומרים היבשים ומקציפים לאיחוד מלא.

4. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים למקרר להתמצקות למשך 1-2 שעות, במקביל מחממים תנור על 190 מעלות

5. יוצרים מעיסת השוקולד כדורים בגודל כף, מגלגלים ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים בתנור שחומם מראש במשך 10 דקות עוד עד שהעוגיות מתחילות להתפשט ולהיסדק.

6. מסירים את התבנית מהתנור, ולוחצים קלות על כל עוגייה פיסת שוקולד חלב וחצי מרשמלו. מחזירים לתנור למשך 3-4 דקות

שבת שלום!

==================

מקור

מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו
תגובה חדשה * אין לשלוח תגובות הכוללות מידע אסור, לרבות דברי הסתה, דיבה ולשון הרע. נפגעת מתגובה? דווח לנו