העולם מגיב לנתניהו: בממשלת איראן ממשיכים להגיב לנאומו של ראש הממשלה בוועידת מינכן לביטחון, במסגרתו אמר כי ישראל לא תהסס לתקוף את איראן במידה ותצטרך לעשות זאת. יומיים לאחר ששר החוץ של איראן, מוחמד זריף, כינה את הנאום "קרקס", כעת מזכיר המועצה האיראנית לביטחון, מוחסן רזאי, מגיב גם כן לנאום.

"ישראל תיהרס עד אפר אם המשטר יתקוף או יבצע כל פעילות צבאית מול הרפובליקה האיסלאמית" אמר רזאי בראיון לסוכנות הידיעות המקומית "פארס". "אם הישראלים ינקטו במהלך לא חכם- נשמיד את תל אביב, ולא ניתן לנתניהו שום הזדמנות לברוח".

הבכיר האיראני גם חיזק את דבריו של זריף בנאומו ביום ראשון, כשכינה את דבריו של נתניהו "משחק ילדותי, השייך לעולם התיאטרון". לטענתו, "המנהיגים הישראלים והאמריקאים לא מכירים את איראן, ואינם מבינים את עוצמתה של כוח ההתנגדות- ולכן הם ממשיכים להפסיד".

ראש הממשלה נתניהו בנאומו השבוע (צילום: עמוס בן גרשום\פלאש 90)

כזכור, ביום ראשון ראש הממשלה תקף בחריפות את התנהלותה של איראן ומעורבותה באירועי המזרח התיכון, בניהם ההתבססות האיראנית בגבול סוריה וישראל. "איראן צריכה לבחור אם להיות מדינה או בעיה- והם בחרו להיות בעיה" אמר נתניהו. "מבחינתי, זהו האיום הגדול ביותר על העולם לא רק על ישראל- אלא על העולם כולו".

ראש הממשלה גם הפנה ביקורת לשר החוץ האיראני, כשהציג חתיכה מהמל"ט האיראני שהופל בשטח ישראל בשבוע שעבר. "אדוני שר החוץ זריף, האם אתה מזהה את זה?" שאל. "אתה אמור לזהות, זה המל"ט שלך. אתה יכול לקחת איתך מסר למנהיגי טהראן: אל תנסו לבחון את נחישותה של ישראל".