מבזקים
סרוגים

סער נגד מדינה פלסטינית: "כמו לתת מדינה לאל קאעידה"

השר גדעון סער ביקש הבהרות מראש הממשלה לאחר הפרסומים על הכרה חד צדדית במדינה פלסטינית בתמורה לנורמליזציה עם סעודיה: "אם חלילה תהיה - תיזכר כמו הקרבת צ׳כוסלובקיה ב-1938"

ט' אדר א' התשפ"ד
סער נגד מדינה פלסטינית: "כמו לתת מדינה לאל קאעידה"

חבר הקבינט המדיני ביטחוני השר גדעון סער התייחס הבוקר (ראשון) בפתח ישיבת הממשלה לפרסומים אודות ההכרה במדינה פלסטינית תמורת נורמלזיציה עם סעודיה.

בפתח הישיבה ביקש סער הבהרה מרה״מ אודות הפרסום הבוקר בדבר הכרה ישראלית במדינה פלסטינית לאחר שנתניהו הכחיש את הידיעה. לדברי השר, ״הכרה בין לאומית חד צדדית במדינה פלסטינית אם חלילה תהיה – תיזכר כמו הקרבת צ׳כוסלובקיה ב-1938". מוקדם יותר ראש הממשלה נתניהו הכחיש את הפרסומים וטען שמדובר בפייק ניוז.

אבסודרד שמדינה פלסטינית תתן ביטחון לישראל

השר הדגיש את ההשלכה על ביטחונה של ישראל במידה ותהיה הכרה של המדינה הפלסטינית באופן חדד צדדי. "כבר היום יש ניסיונות לפגוע בזכותה של ישראל להגן על עצמה, בין היתר במסגרת מוסדות משפט בינלאומיים", ציין סער.

לדבריו, "ישראל דורשת בצדק חופש פעולה ביטחוני ביו״ש ובעזה כדי להילחם בטרור, אולם בחיים המדיניים לא מקובל שמדינה פועלת תדיר בשטחה של מדינה אחרת. האבסורד הגדול ביותר הוא הטענה כאילו מדינה פלסטינית היא שתיתן ביטחון לישראל״.

מכחיש את הפרסומים, נתניהו (צילום: מארק ישראל סלם\פול)
נתניהו: הפרסום על הסכמה למדינה פלסטינית – פייק ניוז
נתניהו: הפרסום על הסכמה למדינה פלסטינית – פייק ניוזצילום: נתניהו: הפרסום על הסכמה למדינה פלסטינית – פייק ניוז

השר סער שב וקרא לקמפיין הסברתי בארה״ב שיבהיר שמדינה פלסטינית אחרי ה-7 באוקטובר זה כמו לתת מדינה לאל קאעידה אחרי פיגועי 11 בספטמבר. עוד נמסר כי סער הציע להוסיף לנוסח שהוצע ע״י ראש הממשלה משפט שיקבע שמדינה פלסטינית תהיה מדינת חמאס.

בנימין נתניהו גדעון סער ישיבת הממשלה מדינה פלסטינית