מבזקים
סרוגים
ירי על סף הפסקת האש

הרוג ושני פצועים קשה מנפילת פצמ"ר בנירים

שעה לפני הפסקת האש, ספגו ישובי עוטף עזה מטחים כבדים של רקטות ופצמ"רים. בישוב בעוטף עזה נפצעו קשה שלושה בני אדם, אחד מהם נפטר מפצעיו

גיא עזרא | חדשות סרוגים
ל' אב התשע"ד
הרוג ושני פצועים קשה מנפילת פצמ"ר בנירים

על רקע הדיווחים על הסכם הפסקת אש ארוכת טווח, ירי פצצות המרגמה לעבר יישובי עוטף עזה, ממשיך לגבות מחיר.

לפני מספר דקות שוגר מטח רקטות ופצצות מרגמה לעבר ישובי מועצות אשכול ושער הנגב שבעוטף עזה, ולעבר אשקלון, אשדוד, קרית מלאכי, וישובי מועצות באר טוביה, מרחבים, שפיר.

מדיווח ראשוני עולה, כי שלושה בני אדם נפגעו באורח קשה מרקטה שפגעה בישוב נירים. צוותים של מד"א טיפלו בשני פצועים קשה ופצוע אחד אנוש, שמאוחר יותר מת מפצעיו.

מחצות נורו מעל ל-90 טילים, רקטות ופצצות מרגמה לעבר ישראל.

בתוך כך, מקורות פלסטינים מדווחים כי מצרים והרשות הפלסטינית יודיעו בשעה 19:00 על הפסקת אש ברצועת עזה. הפעם מדובר על הפסקת אש ארוכת טווח, הפלסטינים מדווחים כי ראש הלשכה המדינית של חמאס חאלד משעל הנמצא בקטאר הסכים להפסקת אש, וליוזמה מצטרפים גם ראשי זרוע המדינית של חמאס בעזה.

מוסא אבו מרזוק, סגן ראש הלשכה המדינית של חמאס, התייחס גם הוא למגעים ואמר כי הם הסתיימו במה שהוא מכנה "הגעה להבנות להפסקת התוקפנות הישראלית". גם הג'יהאד האיסלאמי מצטרף ליוזמה ויודיע שגם הוא מצטרף להפסקת האש.

אזעקה עוטף עזה פצוע קשה פצמ"ר רקטות