מבזקים
סרוגים

צפו: נחש צפע הסתבך ברשת וחולץ בשלום

נחש צפע בוגר הסתבך ברשת לסימון כבישים בשטח פתוח באזור בית לחם הגלילית. פקחים של רשות הטבע והגנים שהוזעקו למקום חילצו את הנחש ושחררו אותו בחזרה לטבע, כשהוא במצב טוב. צפו

כ"ד סיון התשפ"ג
צפו: נחש צפע הסתבך ברשת וחולץ בשלום

בזכות ערנותם של אזרחים נחש צפע מצוי ניצל לאחר שהסתבך ברשת לסימון עבודות בכביש

פקח רשות הטבע והגנים שי קבסה קיבל קריאה מאזרחים בבית לחם הגלילית על נחש שנתפס ברשת סימון לעבודות בכביש בשטח פתוח. כשהגיע למקום שיחרר שי בזהירות הנדרשת את הנחש מסבך הרשת כשהאזרחים שהזעיקו אותו עוקבים כל העת אחר המתרחש וממתינים לסוף הטוב. על מנת לוודא את מצבו של הנחש הוא נלקח לשמורת אלוני אבא שם נבדק ומשנמצא שמצבו טוב ואינו סובל מפציעות כלשהן שוחרר חזרה לטבע.

הנחש בחזרה בטבע (צילום: רשות הטבע והגנים)
שלח יד לצינור מים בגינה, והוכש על ידי נחש
שלח יד לצינור מים בגינה, והוכש על ידי נחשצילום: שלח יד לצינור מים בגינה, והוכש על ידי נחש

בישראל חיים כ-41 מיני נחשים, רובם אינם מסוכנים לאדם. למעשה, רק 9 מיני נחשים בישראל הם ארסיים. הארס משמש אותם לציד או להגנה מפני תוקפים. אמנם לנחשים יצא שם רע ושמם נקשר להם תכונות כגון אכזריות וערמומיות, אך האמת אחרת, לנחשים חשיבות רבה בשמירה על תפקוד המערכת האקולוגית שבה הם חיים, והם מסייעים מאוד בהגבלת ריבוי מכרסמים ומזיקים אחרים.

עם בוא האביב הנחשים מתעוררים מתרדמת החורף ומתחילים לחפש מזון ובני זוג, ובמקביל עולה בנו המודעות לסכנות שטומן בחובו מפגש מקרי עם נחשים ארסיים, בין בטיול באזורים פתוחים בין ליד הבית או אף בלב העיר.

מה עושים במקרה של פגישה עם נחש?

במידה ונחש נכנס לביתכם או לחצר, פנו למוקד 106 או הזמינו לוכד נחשים מורשה (מתוך רשימת הלוכדים באתרנו). הוא יחזיר אותו לביתו הטבעי. זכרו: ניסיון ללכוד נחש או לפגוע בו עלול לגרום הכשה. כל הנחשים בישראל הם בעלי חיים מוגנים. פגיעה בהם היא עברה על החוק.

פקחי רשות הטבע והגנים ולוכדי נחשים הם אנשים המוסמכים לגעת ולטפל בנחשים במקרה הצורך, אין לגעת או לטפל בנחש ללא הסמכה, יש להתקשר למוקד רשות הטבע והגנים *3639 ואנו נדאג שהם יקבלו את הטיפול הטוב היותר.

בית לחם הגלילית חילוץ נחש נחש צפע