מבזקים
סרוגים

הרב אברהם סתיו הגיב על הסרטון והותקף: "אתה מתקרבן"

הרב אברהם סתיו התייחס לסערת הסרטון באולפנת חורב, ותקף דווקא את התגובות המזועזעות: "הקהילה היחידה בישראל שמותר להדביק לה סטיגמות מכוערות ומכלילות היא הציונות הדתית"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
כ"ב ניסן התשפ"ג
הרב אברהם סתיו הגיב על הסרטון והותקף: "אתה מתקרבן"

הרב אברהם סתיו, המלמד תודה במספר מוסדות בציונות הדתית, מתייחס לסערת הסרטון שפרסמו תלמידות מאולפנת חורב, ואומר כי האמוציות שהוא מעורר מוגזמות. תגובתו של הרב סתיו עוררה לא מעט תגובות נזעמות נגדו.

הרב סתיו צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "דעה: הלוואי שההתכתבות הגזענית של המורות בנתיבות על תלמידות יוצאות אתיופיה, הייתה מעוררת מחצית מן האמוציות שיוצר כאן סרטון ההכתרה בחורב".

"כמו כן", הוסיף הרב סתיו, "הוכח בפעם המי-יודע-כמה שהקהילה היחידה בישראל שמותר להדביק לה סטיגמות מכוערות ומכלילות היא הציונות הדתית".

אחד הגולשים כתב לרב סתיו: "הרב אברהם, עם כל הכבוד לכמה שהעליהום מוגזם, זה סרטון מחפיר, ולא בדיוק יחיד במינו בנוף הדתי לאומי. יש לנו בעיה במגזר, לצעוק "אתם סתם סטיגמטיים כי יש לנו כיפה וגם לשמחה רוטמן" זה רדוד וגם לא מקדם אותנו לשום מקום".

בנות האולפנא פרסמו הבהרה ועוררו סערה נוספת
בנות האולפנא פרסמו הבהרה ועוררו סערה נוספתצילום: בנות האולפנא פרסמו הבהרה ועוררו סערה נוספת

גולש אחר טען: "אולפנה מובילה במגזר, סרטון שעלה מול כל הצוות החינוכי ובהשתתפות פעילה של אחת מהן, ורב מצוהר "הפלורליסטית" שבמקום לגנות ולהבין איפה היה כאן כשל חינוכי טוען שזה לא פייר".

גולש נוסף שאל את הרב סתיו: "די נו, עכשיו אתה גם מתקרבן?".

אולפנת חורב הרב אברהם סתיו