מבזקים
סרוגים

תיעוד: רבבות בהפגנת הימין בעד הרפורמה המשפטית

רבבות בהפגנת הימין: בפעם השניה השבוע עשרות אלפי אזרחים מרחבי הארץ הגיעו להפגנת תמיכה ברפורמה המשפטית. המוחים, קוראים לממשלה לא לעצור את חקיקת הרפורמה

ח' ניסן התשפ"ג
תיעוד: רבבות בהפגנת הימין בעד הרפורמה המשפטית

הימין יוצא לרחובות: לאחר עצירת הרפורמה המשפטית ולאחר הפגנת הימין הענקית שנערכה ביום שני בירושלים, מפגיני הימין שוב יצאו בהמוניהם וקראו לממשלה להמשיך את חקיקת הרפורמה ולא להיכנע ללחץ של השמאל.

להפגנה העוצמתית הגיעו ארגוני ימין רבים וביניהם ארגון עד כאן. מנכ"ל הארגון גלעד מסר: "המחנה הלאומי מתעורר ומשמיע קול זעקה נגד הדיקטטורה של מערכת המשפט. ההפיכה הצבאית שהאנרכיסטים מקדמים לא תעבור. הגיע הזמן שממשלת ימין תקבל את רצון הרוב ותפעל למימוש המדיניות שלשמה נבחרה".

מעט זמן לאחר מכן עשרות מוחים ירדו לכביש איילון וחסמו אותו לתנועה. כזכור מוקדם יותר ביקש השר בן גביר, לשמור על הפגנה רגועה: "ההפגנות הערב חשובות לדמוקרטיה, אך קורא לכלל המפגינים שלא להיגרר לאלימות ולא חלילה לפגיעה בשום גורם, לא מפגינים שמנגד ולא עיתונאים".

בנוסף לעשרות אלפי המפגינים הגיעו להפגנה שכונתה: "צעדת החירות", גם מספר חברי כנסת ואישי ציבור, וביניהם: שרת ההסברה גלית דיסטל, ח"כ טלי גוטליב וח"כ משה סעדה מהליכוד, גם פרופסור טליה איינהורן שמייצגת את הליכוד בדיוני הפשרה בבית הנשיא, הגיעה להפגין.

בעקבות ההפגנה ההמונית משטרת ישראל עדכנה כי כביש 20 – איילון דרום ממחלף רוקח עד לה גארדיה נחסם לתנועה וכי כוחות משטרה במקום.

 

הפגנת הימין תל אביב