מבזקים
סרוגים

שלמה ארצי זכה בפרס ישראל אך הודיע: "מוותר"

שלמה נבחר לקבל את פרס ישראל בתחום המוזיקה אך הודיע כי במצב הנוכחי הוא אינו יכול לקבל את הפרס: "כשהמדינה שלנו פצועה ושסועה, אני מרגיש שקשה לי לקבל את הפרס"

ד' ניסן התשפ"ג
שלמה ארצי זכה בפרס ישראל אך הודיע: "מוותר"

הזמר והיוצר שלמה ארצי, נבחר לקבל את פרס ישראל בתחום המוזיקה, אך הודיע כי במצב הנוכחי הוא אינו יכול לקבל את הפרס ולכן הוא מוותר עליו. מי שיקבל במקומו את הפרס הוא הזמר יוסי לוי (דקלון).

בהודעה מטעמו כתב ארצי: "אני מודה מאוד לוועדת פרס ישראל שהחליטה להעניק לי את הפרס בתחום הזמר העברי. זה מרגש אותי וזה כבוד גדול עבורי כזמר וכיוצר. אבל בעיתוי הנוכחי, כשהמדינה שלנו פצועה ושסועה, אני מרגיש שקשה לי לקבל את הפרס ולכן אני נאלץ בצער לוותר על הכבוד הגדול הזה".

"אני שר למעלה מ-50 שנה לכולם, וכולם תמיד היו אהובים וראויים בעיניי, מבלי להבדיל בין חשיבה פוליטית, חילונית, דתית, עדתית או מגדרית. להיות חלק מהפסקול של מדינת ישראל – זה הפרס האמיתי בו זכיתי".

"אני רועד בכל גופי ונפשי כי אני מלא בדאגה מהפילוג, מהקרע, מהשבר שנקלענו אליו. אנא עצרו, דברו, ותשקוט הארץ. כי פרס ישראל שאני הכי מאחל לנו ולעצמי זה את ישראל האהובה, המחבקת, הדמוקרטית שאליה שרתי כל חיי ושעליה גדלתי ב-73 שנותיי וגידלתי בה את ילדיי ונכדיי".

דקלון פרס ישראל שלמה ארצי