מבזקים
סרוגים

גפני: "בימים הקרובים תשמעו שאני הולך עם גנץ"

חבר הכנסת משה גפני מבהיר כי מפלגתו תלך אחרי הבחירות רק עם בנימין נתניהו: "היות ואין לי תיקים ולא חמאה על הראש, אז אומרים שאני הולך עם השמאל"

גיא עזרא | חדשות סרוגים
י' אלול התשפ"ב
גפני: "בימים הקרובים תשמעו שאני הולך עם גנץ"

יו"ר מפלגת 'יהדות התורה', משה גפני, הבהיר פעם נוספת כי מפלגתו תלך רק עם בנימין נתניהו ועם הימין. גפני הודיע כי בימים הקרובים יפוצו דיווחים על כך שהוא מתכוון להקים ממשלה עם בני גנץ וגדעון סער, וזאת כדי להתנגח בו.

גורם חרדי לסרוגים: ״גפני מנסה לעשות הפרד ומשול״
גורם חרדי לסרוגים: ״גפני מנסה לעשות הפרד ומשול״צילום: גורם חרדי לסרוגים: ״גפני מנסה לעשות הפרד ומשול״

בוועידת התאחדות האיכרים בישראל המתקיימת בירושלים, אמר גפני: "אתם תהיו עדים שוב בימים הקרובים, אם המתח בינינו ביהדות התורה יחריף, לתידרוכים בכך שאני הולך עם גנץ ועם סער ואחרים".

גפני הבהיר כי "תדעו לכם שאני הולך עם נתניהו ועם הימין, תמיד הלכתי עם הימין וכך זה יימשך. למה אומרים את זה עליי – בגלל שמחפשים איזה דרך להשמיץ אותי, היות ואין לי תיקים ולא חמאה על הראש, אז אומרים שאני הולך עם השמאל".

אחרי נתק של כשבועיים במשא ומתן אתמול בצהריים נפגשו צוותי המשא ומתן של 'דגל התורה' ו'אגודת ישראל׳, כשבמרכז השיחה מתווה החינוך של חסידות בעלזא. הפגישה הסתיימה ללא פריצת דרך משמעותית.

גורם באגודת ישראל אמר לסרוגים: "גפני מנסה לעשות הפרד ומשול ומחפש כל דרך לפוצץ את המשא ומתן, הוא טען כבר מספר פעמים שברצונו ללכת לפיצול, הרבה לפני שנושא החינוך של בעלזא עלה".

סקר מנדטים: גוש הימין נחלש; וכמה גפני שווה לבד
סקר מנדטים: גוש הימין נחלש; וכמה גפני שווה לבדצילום: סקר מנדטים: גוש הימין נחלש; וכמה גפני שווה לבד

בתוך כך ישי כהן פרסם בכיכר השבת כי יו"ר 'דגל התורה', ח״כ משה גפני דורש להקפיא את הצטרפותם של בעלזא למתווה החינוך עם הבטחה למתווה דומה במידה ותקום ממשלת ימין. כעת ממתינים להכרעת האדמו״ר מבעלזא והרב אדלשטיין.

כזכור, אחרי יותר מ-30 שנה של ריצה משותפת, האיום של ריצה נפרדת המפלגות החרדיות האשכנזיות גובר. בשבועות האחרונים המתח בין אגודת ישראל החסידית מול דגל התורה הליטאית מחריף, ולמרות ניסיונות הפשרה, הצדדים לא מתקרבים למרות הזמן שדוחק.

פיצול בין הסיעות החרדיות עלול להוביל למצב שאחת מן המפלגות החרדיות לא תעבור את אחוז החסימה ולפגוע באפשרות להקמת ממשלת ימין. בסביבת נתניהו מוטרדים מהפיצול המסתמן ושוקלים כיצד לפעול כאשר ידם מוגבלת אל מול הוראות גדולי ישראל.

בדגל התורה מסרו בתום הפגישה: ״נציגי התנועה ישבו יחד עם נציגי אגודת ישראל בבית 'דגל התורה' בבני ברק ודנו בנושאים שעל הפרק ומחפשים פתרונות שיניחו את דעתם של גדולי ישראל״.

באגודת ישראל מסרו: ״הפגישה התנהלה ברוח טובה, מתוך רצון כנה של שני הצדדים להביא לריצה משותפת באחדות. בס"ד דנים בפתרונות שיהיו מקובלים על דעת גדולי ישראל״.

אגודת ישראל דגל התורה יהדות התורה משה גפני