מבזקים
סרוגים

איראן מכחישה קשר לדקירת רושדי: "הוא אשם"

האיראנים מגיבים לראשונה לדקירת הסופר, נגדו הם הוציאו פתווה הקוראת לרציחתו, ומכחישים כל מעורבות: "רושדי ותומכיו הם האחראים, חופש הביטוי לא מצדיק עלבון לערכים הקדושים לדת"

י"ח אב התשפ"ב
איראן מכחישה קשר לדקירת רושדי: "הוא אשם"

במשטר האיראני מגיבים לראשונה לדקירת הסופר סלמן רושדי ביום שישי בניו יורק, ומכחישים מעורבות.

דובר משרד החוץ בטהרן, נאסר כנעני, הכחיש מעורבות של ארצו באירוע, טען כי רושדי ותומכיו הם האחראים, וטען כי חופש הביטוי אינו מצדיק את העלבון שגרם רושדי לאיסלאם ואת הפגיעה בערכים הקדושים לדת.

כזכור, רושדי נדקר ביום שישי על ידי האדי מתר, תושב ניו ג'רזי, תומך המשטר האיראני. מצבו של רושדי השתפר מאז והוא נותק ממכונת ההנשמה.

כידוע, בספטמבר 1988 פרסם רושדי את ספרו "פסוקי השטן", שזכה בפרס ויטברד. הספר עורר את זעמם של מוסלמים רבים בשל הדרך שבה מוצגת בו דמותו של הנביא מוחמד, ובפברואר 1989 נאסר לפרסום ולהפצה בכל מדינה מוסלמית.

אחרי רושדי, איומים על ג'יי קיי רולינג: "את הבאה בתור"
אחרי רושדי, איומים על ג'יי קיי רולינג: צילום: אחרי רושדי, איומים על ג'יי קיי רולינג:

ב-14 בפברואר 1989, בעקבות פרסום הספר, הוציא מנהיג איראן, האייתוללה רוחאללה ח'ומייני, פתווה הקוראת לרצח רושדי, ורושדי נכנס לעשור בו חי במחתרת והסתובב עם מאבטח צמוד.

ב-2005 הודיע המנהיג הדתי של איראן עלי ח'אמנאי על החזרת אכיפת הפתווה מטעמו ומשמרות המהפכה האסלאמית אישרו זאת.

איראן טהרן סלמן רושדי