מבזקים
סרוגים

כך מנע נהג האוטובוס קטסטרופה בחדרה

נהג האוטובוס שנקלע לזירת הפיגוע בחדרה, משחזר את רגעי האימה: "ראיתי M16, סגרתי את הדלת ונסעתי משם"

כ"ז אדר ב' התשפ"ב
כך מנע נהג האוטובוס קטסטרופה בחדרה

פיגוע הירי הקשה שבוצע אמש בחדרה היה עלול להסתיים בצורה הרבה יותר קשה, לו נהג האוטובוס לא היה מבין את גודל האירוע וברח מיד מזירת הירי.

ההרוגים בפיגוע: יזן פלאח ושיראל אבוקרט
ההרוגים בפיגוע: יזן פלאח ושיראל אבוקרטצילום: ההרוגים בפיגוע: יזן פלאח ושיראל אבוקרט

"אני לא ראיתי מה באמת היה, אני רק שמעתי. שמעתי את היריות. סגרתי את הדלת ונסעתי מהר משם", סיפר הנהג לחדשות 12.

הוא הוסיף: "ראיתי מה קורה מאחוריי דרך המראה, למרות שבמראה קשה לראות כי יש חושך. אני הבנתי שזה פיגוע טרור. ראיתי M16 – אני לא ראיתי מי היה, סגרתי את הדלת ונסעתי משם".

עוד סיפר הנהג: "לא חששתי. אני לקחתי אנשים, היו כמה אנשים בתחנה ונסעתי מהר משם. נסעתי משם ישירות לאור עקיבא, בקו שלי. לא עצרתי לפני כן".

המפקד שירה במחבלים: היה יכול להיות אסון גדול יותר
המפקד שירה במחבלים: היה יכול להיות אסון גדול יותרצילום: המפקד שירה במחבלים: היה יכול להיות אסון גדול יותר

מחברת קווים נמסר: "במהלך נסיעה של קו 79 מחדרה לאור עקיבא נשמעו קולות ירי מחוץ לאוטובוס. הנהג פתח בנסיעה ונמלט מהזירה כדי למנוע פגיעה בנוסעי האוטובוס. אנו משתתפים בצער משפחות הנרצחים ומאחלים החלמה מהירה לפצועים".

גל טרור הפיגוע בחדרה חדרה פיגוע ירי