מבזקים
סרוגים

יאיר לפיד: "הנחקר הראשון צריך להיות אמיר אוחנה"

שר החוץ יאיר לפיד התייחס לסערת פגסוס בישיבת סיעת יש עתיד וקרא להקים וועדת חקירה ממלכתית או ממשלתית כבר השבוע והוסיף: "אים לנו משטרה אחרת. אם המשטרה תתפרק רק הפושעים ישמחו"

ו' אדר א' התשפ"ב
יאיר לפיד: "הנחקר הראשון צריך להיות אמיר אוחנה"

שר החוץ ויו"ר יש עתיד יאיר לפיד התייחס בפתח ישיבת הסיעה לפרשת פגסוס והאזנות הסתר של המשטרה.

"אני רוצה להגיד כאן משהו פחות פופולרי, או פחות פופוליסטי לגבי פרשת פגסוס ומשטרת ישראל: אם המשטרה תתפרק רק הפושעים ישמחו", אמר לפיד.

"בזמן שאנחנו יושבים כאן, אלפי שוטרים בכל הארץ מגינים על חיינו, על רכושנו ועל בטחון ישראל. אין לנו עוד משטרה ואנחנו צריכים לשמור עליה. יחד עם זאת, שומרי החוק צריכים להיות האנשים שמקפידים על החוק יותר מכולם. איש אינו חסין מבדיקה וחקירה. זו פרשה חמורה שמעיבה על הדמוקרטיה הישראלית".

ליברמן: "אין שום סיבה שלא לאשר את אביתר"
ליברמן: צילום: ליברמן:

לפיד הודיע גם הוא כי "צריך עוד השבוע להחליט על הקמת ועדת חקירה. ממלכתית או ממשלתית, שתחקור את הפרשה באופן עצמאי ובלתי תלוי. זה הצעד הנכון לעשות, ואסור להתעכב אפילו רגע אחד נוסף".

לבסוף אמר: "אני רוצה להדגיש עוד דבר מול כל הספינים: הנחקר הראשון של ועדת החקירה צריך להיות אמיר אוחנה. יש דבר כזה אחריות מיניסטריאלית. זה קרה במשמרת שלהם. הם צריכים לתת תשובות לציבור".

השר לשעבר לבטחון פנים, חבר הכנסת אמיר אוחנה הגיב ללפיד בטוויטר וכתב: "דחליל חליפי נבוב שכמוך, אין לי שום בעיה להיות הראשון שיעמוד לחקירה, כי אין לי מה להסתיר. לא מאמין? בוא נלך שנינו לפוליגרף: אני על NSO , ואתה על השיחות עם נוני שהשחרת ביומן כדי שלא יתגלו. Deal?

אמיר אוחנה יאיר לפיד פגסוס