מבזקים
סרוגים
בדרך לממשלה

ברגע האחרון: עבאס ולפיד חתמו על הסכם קואליציוני

רגע לפני סיום המנדט, יו"ר רע"מ מנסור עבאס חתם על הסכם קואליציוני עם יאיר לפיד להקמת ממשלת השינוי. זמן קצר לאחר מכן, גם ימינה ותקווה חדשה חתמו על הסכם

אוריאל בארי | חדשות סרוגים
כ"ב סיון התשפ"א
ברגע האחרון: עבאס ולפיד חתמו על הסכם קואליציוני

בדרך לממשלה: שעתיים לסיום המנדט, יו"ר רע"ם מנסור עבאס חתם הערב (רביעי) על מסמך המאפשר ליו"ר יש עתיד יאיר לפיד להודיע לנשיא "עלה בידי" אחרי שהגיעו לסיכומים במו"מ. בהמשך עודכן כי השניים חתמו על הסכם קואליציוני להקמת ממשלת האחדות.

"זו פעם ראשונה שמפלגה ערבית שותפה להקמת ממשלה, אנחנו מאחלים שכל התהליך יצליח ובסופו של דבר תקום ממשלה אחרי 4 מערכות בחירות" אמר עבאס לאחר החתימה. "אנחנו מעוניינים שתקום ממשלה שתשרת את כל אזרחי המדינה כולל האזרחים הערבים".

ביש עתיד אמרו כי "ההסכם עם מנסור עבאס מיטיב עם החברה הערבית, ללא החלומות חסרי האחריות שנתניהו הבטיח לו. אין היבטים לאומיים, רק טובת הציבור – חינוך, תשתיות, בריאות, אכיפת חוק ועוד".

ביטול חוק קמיניץ? נקודת המחלוקת העיקרית
ביטול חוק קמיניץ? נקודת המחלוקת העיקריתצילום: ביטול חוק קמיניץ? נקודת המחלוקת העיקרית

רגע לאחר מכן, דווח כי מרב מיכאלי הודיעה כי הסכימה לפשרה בוועדה למינוי שופטים: איילת שקד תכהן ראשונה, ומרב מיכאלי תקבל סגן שר – זאת בהתאם להצעה של ימינה שהוגשה לפתרון המשבר. עם זאת, במפלגת העבודה הכחישו את הדיווח וטענו כי לא ניתנה הסכמה לכך בשלב הזה.

כאמור, הסיכום של לפיד עם עבאס מגיע לאחר פגישה משולשת עם לפיד ובנט כדי לגשר על הפערים ולחתום על הסכם עקרוני ולדחות את הפתרון של חוק קמיניץ. בפתח הפגישה אמר עבאס: "היו הסכמות על חלק מהדברים. נשאר לנו לסגור עוד כמה דברים. בסיום הפגישה נחליט אם לחתום ללפיד״.

יאיר לפיד ממשלת בנט לפיד מנסור עבאס רע"מ