מבזקים
סרוגים

מפקד פיקוד העורף ממליץ: לעבות את חלונות הממ"ד

בעקבות מותו של הילד עידו אביגל הי"ד מרסיס שחדר את חלון הפלדה, ממלי מפקד פיקוד העורף אורי גורדין לראשי רשויות בעוטף לעבות את חלון הפלדה החיצוני בממ״דים. הסיבה: יכולות מתפתחות של ארגוני הטרור

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"א סיון התשפ"א
מפקד פיקוד העורף ממליץ: לעבות את חלונות הממ"ד

מפקד הפיקוד, אלוף אורי גורדין, נפגש הערב (ג׳) עם ראשי הרשויות בעוטף עזה והודיע כי בהמלצת פיקוד העורף חלונות הממ״דים בבנייה הפרטית, בישובי העוטף בטווח 7-0 ק״מ, יוחלפו לחלונות בעובי 32 מ״מ לפי מיפוי חלונות הממ״דים שנמצאים בחזיתות מאוימות.

בשלב זה ההמלצה היא רק בטווח הקרוב לגדר עם רצועת עזה ולא מעבר.

ההמלצה מתבססת על ממצאי התחקיר השני שנערך בפיקוד העורף בעקבות האירוע הטראגי בו רסיס שחדר את חלון הממ״ד בשדרות, ממנו נהרג הילד עידו אביגל ז״ל במהלך מבצע ״שומר החומות״ וכן על דו״ח מודיעיני מעודכן שמסתכל קדימה על יכולות אמצעי הלחימה של ארגוני הטרור המתפתחות.

עידו אביגיל בן ה-5 נהרג מפגיעת הרקטה בשדרות
עידו אביגיל בן ה-5 נהרג מפגיעת הרקטה בשדרותצילום: עידו אביגיל בן ה-5 נהרג מפגיעת הרקטה בשדרות

זוהי הפעם הראשונה בה מתקבלת החלטה זו באופן רטרואקטיבי, זאת כדי להבטיח את שלומם של אזרחי ישראל בהתאם לאיומים הנשקפים.

מדברי מפקד פקע״ר: ״אנחנו מחויבים יותר מכל להגנתם של אזרחי ישראל ופועלים כדי להבטיח שלרשותם יעמדו אמצעי המיגון הרלוונטיים ביותר בהתאם לאיומים המתהווים. על בסיס תפישה זאת גיבש הפיקוד את המלצתו לעבות את חלונות הממ״דים״.

אורי גורדין ממ"דים פיקוד העורף שדרות