מבזקים
סרוגים
תמונת מצב

מצעד הממליצים: נתניהו מוביל, לפיד נושף בעורפו

אחרי הגעת 7 סיעות לבית הנשיא, בפני ריבלין שלושה מועמדים קיבלו עד כה ממליצים: 46 לנתניהו, 32 ללפיד ו-7 לבנט. בהמשך יגיעו 6 הסיעות הבאות, אז יצטרך הנשיא לקבל החלטה

כ"ג ניסן התשפ"א
מצעד הממליצים: נתניהו מוביל, לפיד נושף בעורפו

בסיכומו של החצי הראשון של מצעד הממליצים בבית הנשיא, ראש הממשלה נתניהו מוביל את מספר הממליצים.

עד כה הגיעו 7 סיעות הראשונות: הליכוד, יש עתיד, ש"ס, כחול לבן, ימינה, יהדות התורה והעבודה.

שני הנתונים החסרים שהתגלו במהלך היום היו עם ההמלצות של סיעות ימינה וכחול לבן. חברי הכנסת איילת שקד ומתן כהנא הגיעו בשם סיעת ימינה והודיעו כי הם ממליצים על יו"ר המפלגה שלהם, ח"כ בנט, זאת למרות שהסיכוי שהוא יקבל נמוך מאוד.

למרות הביקורת: הנשיא לא יחליט לפי כמות הממליצים
למרות הביקורת: הנשיא לא יחליט לפי כמות הממליציםצילום: למרות הביקורת: הנשיא לא יחליט לפי כמות הממליצים

שקד: "המועמד שלנו זה בנט, למרות שיש לאחרים יותר ממליצים, לבנט יש את הסיכוי הכי גבוה להרכיב ממשלה". שקד הוסיפה וביקשה סבב התייעצות נוסף לאחר 28 הימים במידה והמועמד הראשון יכשל, ומפצירה בנשיא לא להחזיר את המנדט לכנסת אלא לתת אותו לנפתלי בנט.

גם ח"כ מתן כהנא אמר אחרי הפגישה: "ימינה לכל אורך מערכת הבחירות התחייבה שאנחנו נעשה הכל כדי שתקום כאן ממשלה יציבה ולמנוע בחירות חמישיות. ברוח הזאת הגענו היום לנשיא והמלצנו על נפתלי בנט להקים ממשלה. אנחנו חושבים שבנט יכול להקים ממשלה שתאחה את הפצעים החברתיים שיש בעם, אולי יש לו הכי פחות ממליצים אבל כולנו יודעים שיש לו את הסיכויים הגבוהים ביותר להקים כאן ממשלה ולמנוע בחירות חמישיות".

מעט לפני הגעת נציגי כחול לבן, הודיעה ח"כ בני גנץ כי המפלגה שלו תמליץ על יאיר לפיד. השר חילי טרופר אמר: "אנחנו מעוניינים באיש שיש לו הסיכוי המירבי להקים ממשלה מתוך גוש השינוי, וכרגע אנחנו רואים את זה אצל לפיד".

שאר הסיעות המליצו כפי שהודיעו מראש ולא נרשמה שם הפתעה. לגבי המשך היום, עדיין נשארה פתוחה השאלה מה יעשו נציגי "תקווה חדשה" וכן האם באמת הסיעות הערביות לא ימליצו על אף מועמד.

נציגי הליכוד (צילום: פלאש 90)

מפת הממליצים עד כה:

צילומים: יונתן זינדל ויוסי אלוני, פלאש 90

אחרי הפסקת הצהריים, בשעה 16:30 יתחדש הגעת 6 המשלחות הבאות, כשהאחרונה תהיה מפלגת רע"מ בשעה 20:15.

16:30 הגעת סיעת ישראל ביתנו

17:15 הגעת סיעת הציונות הדתית

18:00 הגעת סיעת הרשימה המשותפת

18:45 הגעת סיעת תקווה חדשה

19:30 הגעת סיעת מרצ

20:15 הגעת סיעת רע"מ

בית הנשיא בנימין נתניהו הפלונטר הפוליטי ראובן ריבלין