מבזקים
סרוגים

יאיר גולן: להקים קואליציה עם איימן עודה ובלי בנט

סגן הרמטכ"ל לשעבר, ח"כ יאיר גולן, קרא היום להקים קואליציית 61 ללא בנט וגוש הימין ובתמיכת הערבים "כולל אבו שחאדה". בנוסף אמר כי "אין מצב שמרצ תתמוך בקואליציה שהיא לא חברה בה"

ט"ז ניסן התשפ"א
יאיר גולן: להקים קואליציה עם איימן עודה ובלי בנט

ח"כ יאיר גולן ממפלגת מרצ, סגן הרמטכ"ל לשעבר, קרא היום (שני) בראיון לרדיו 103FM להקים קואליציית 61 יחד עם המפלגות הערביות שתמנה את כלל המנדטים בכנסת שמתנגדים לראש הממשלה נתניהו.

לדברי גולן, "צריך מהר להקים קואליציה של 61 חברי כנסת בלי הליכוד שעומד בראשו אדם מושחת, בלי בנט, בלי חרדים ובלי סמוטריץ' ובן גביר. אני חושב שזה אפשרי וזה נכון".

דרעי מבהיר: נקים ממשלת ימין מלא בראשות נתניהו
דרעי מבהיר: נקים ממשלת ימין מלא בראשות נתניהוצילום: דרעי מבהיר: נקים ממשלת ימין מלא בראשות נתניהו

"כל מי שמתנגד לנתניהו, החל ממנסור עבאס ואיימן ועודה וכלה בגדעון סער, כולם צריכים לשבת יחדיו ולהקים קואליציה שתחזיר את ישראל לדרך הישר".

גולן התייחס לשאלה האם ההצעה שלו כוללת את יו"ר בל"ד, סמי אבו שחאדה: "כולל אבו שחאדה, בוודאי… אוי ואבוי, יהיה ח"כ אחד מבל"ד. ממש הרס ביטחון ישראל".

לדברי גולן, "גדעון סער צריך להבין את מגבלות ההשפעה שלו וללכת לקואליציה נגד נתניהו. צריך להציב סדרי עדיפויות ברורים בהקמת הממשלה".

גולן הבהיר כי "אין מצב שמרצ תתמוך בקואליציה שהיא לא חברה בה, זה לא דבר שקיים במציאות, לא נתמוך בממשלה שאנו לא חברים בה".

בנוסף, גולן התייחס לסוגיית הגרעין האיראני: "כדאי מאוד שישראל תתמוך בחידוש הסכם הגרעין, כדי שלא כל הכלכלה האיראנית תפנה לרוסיה ולסין".

לטענתו, "הפרישה מהסכם הגרעין קירבה את האיראנים לפצצה. מרבית בכירי צה"ל היו בעד ההסכם, גם אם לא היו עיוורים לחסרונותיו".

בחירות 2021 יאיר גולן מרצ נפתלי בנט