מבזקים
סרוגים
מזהיר את רה"מ

מנדלבליט התהפך: נתניהו ייאלץ לצאת לנבצרות?

היועמ"ש עתיד להמליץ על יציאת ראש הממשלה לנבצרות, לאחר שרק בשבוע שעבר טען כי אין בכך בעיה. המשמעות: הכנסת מתפזרת ויוצאים לבחירות. תגובתו: "עמדתו בעינה עומדת"

כ' אלול התש"פ
מנדלבליט התהפך: נתניהו ייאלץ לצאת לנבצרות?

היועמ"ש מנדלבליט סבור שנתניהו צריך לצאת לנבצרות בשל השימוש במעמדו לטובתו האישית, כך מפרסם הערב (רביעי) חיים לוינסון ב'הארץ'. המשמעות: הממשלה מתפטרת והכנסת מתפזרת, בכך מדינת ישראל יוצאת לבחירות.

היועץ מקיים התייעצויות בשאלת הנבצרות של ראש הממשלה בנימין נתניהו. לפי מנדלבליט, נתניהו צריך לצאת לנבצרות, לנוכח השימוש שהוא עושה במעמדו לטובתו האישית. מנדלבליט רואה בהתנהלות זו "נבצרות מהותית", וסבור כי היא מעלה במלוא חריפותה את שאלת ניגוד העניינים בין היותו ראש הממשלה לצד האשמות הפליליות נגדו.

רק בשבוע שעבר, בכנס לשכת עורכי הדין הבהיר מנדלבליט את עמדתו כי נתניהו אינו צריך לצאת לנבצרות, וסייג זאת "משיקולים טכניים". כלומר, אין מניע בגלל לוח הזמנים במשפטו של ראש הממשלה, שיחייב אותו לבלות זמן רב בבית המשפט.

מהיועץ המשפטי לממשלה הבהירו כי "עמדתו המשפטית של היועץ המשפטי לממשלה בסוגיית הנבצרות, כפי שנמסרה לבג"ץ וכפי שנמסרה רק לפני מספר ימים בנאום היועמ"ש בטקס פתיחת שנת המשפט – בעינה עומדת. מעבר לכך לא נתייחס לדיונים פנימיים וכל פרסום בעניין זה הוא באחריות המפרסם בלבד", נמסר מטעם הלשכה.

חה"כ שלמה קרעי, הליכוד הזהיר: "אם מנדלבליט יעז לקבוע דבר לא חוקי ושערורייתי שכזה, הפגנות בלפור יראו כאין וכאפס לעומת מה שיהיה כאן.לא נשאיר זכר ממפלגת צלאח א-דין. נפרק ונרכיב מחדש – אני הנהג של ה- D9".

אביחי מנדלבליט היועץ המשפטי לממשלה משפט נתניהו נבצרות תיקי נתניהו