מבזקים
סרוגים

יו"ר בל"ד סותר את איימן עודה "לא בגלל כחול לבן"

מחלוקת ברשימה המשותפת: יו"ר בלד סותר את דברי יו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה ואומר: "החלטתנו שלא להמליץ על גנץ התקבלה במוסדות המפלגה, שלא מקבלת החלטות לפי גחמות של כחול-לבן "

כ"ו אלול התשע"ט
יו"ר בל"ד סותר את איימן עודה "לא בגלל כחול לבן"

לאחר שיו"ר הרשימה המשותפת איימן עודה סיפר כי ההחלטה לגרוע את חברי בל"ד מההמלצה על גנץ כדי שנתניהו ירכיב ממשלה ראשון, יו"ר בל"ד מטאנס שחאדה דוחה את דבריו.

בציוץ בטוויטר כתב: "החלטתנו שלא להמליץ על גנץ התקבלה במוסדות המפלגה מיד אחרי הבחירות והיא החלטה עקרונית עקבית ועצמאית שנובעת אך ורק מעמדותנו הידועות והמוצהרות. בל"ד לא מקבלת החלטות לפי גחמות טקטיות, לא של כחול-לבן ולא של אף אחד אחר".

עודה:כחול לבן ביקשו שנסיר את ההמלצה של בל"ד
עודה:כחול לבן ביקשו שנסיר את ההמלצה של בלצילום: עודה:כחול לבן ביקשו שנסיר את ההמלצה של בל

כאמור כחול לבן והליכוד מטיחים האשמות זה על זה אודות שיתוף פעולה עם המפלגות הערביות, יו"ר הרשימה המשותפת, חבר הכנסת איימן עודה העומד בראש חד"ש, חשף בשידור בפייסבוק אמש (רביעי) כי הסרת ההמלצה של בל"ד על בני גנץ הגיעה בעקבות פנייה של כחול לבן, בכדי שלראש הממשלה בנימין נתניהו יהיו יותר ממליצים והנשיא ראובן ריבלין יטיל עליו ראשון את מלאכת הרכבת הממשלה.

לדברי עודה: "כחול לבן ביקשו מאיתנו 10 ממליצים ולא 13, כדי שנתניהו יקבל ראשון את המנדט להרכבת ממשלה". עודה סיפר כי השיחות בנושא היו עם חבר הכנסת עופר שלח.

עוד ציין עודה כי "הם אמרו לנו 'אנא – היו עשרה חברי כנסת שתומכים בגנץ, ולא 13. אנחנו מעוניינים שהמנדט יוענק ראשית לנתניהו ורק לאחר מכן עלינו'".

עודה הסביר את המהלך אליו רוצי להוביל כחול לבן ואמר כי הם "מאמינים שנתניהו לא יצליח בהקמת ממשלה, ולאחר שזה יקרה – יתר המפלגות לא ירצו בחירות חדשות בפעם השלישית, יהיה לחץ ציבורי – ואז גנץ יצליח להקים ממשלה".

איימן עודה כחול לבן מטאנס שחאדה מרכיבים קואליציה