מבזקים
סרוגים

עוד כאב ראש לישראל? אחרי המשט, שיירה יבשתית בדרך לעזה

שיירת פעילים מתוניסיה עושה דרכה לעזה דרך לוב ומצרים בניסיון "לשבור את הסגר", על פי דיווחים מצרים מונעת את הגעת השיירה.

יאיר אמר | חדשות סרוגים
י"ג סיון התשפ"ה
עוד כאב ראש לישראל? אחרי המשט, שיירה יבשתית בדרך לעזה

לאחר עצירת המשט לעזה בהשתתפות גרטה טונברג, ישראל מתמודדת עם יוזמה נוספת שמאתגרת את הסגר על רצועת עזה: מאות פעילים מתוניסיה יצאו בשיירת רכבים יבשתית במטרה "לשבור את המצור".

השיירה עזבה במהלך שעות הלילה או לפנות בוקר, כך על פי דיווחים את תוניסיה, כאשר במקור הייתה אמורה להתחיל ממרוקו אך נחסמה על ידי ארמון המלוכה, המשתתפים צפויים לעבור דרך לוב ומצרים בדרכם למעבר רפיח.

אנשי השיירה מצהירים כי מדובר במהלך "סמלי", אך ארגונים רבים אשר מרכיבים את השיירה הם בעלי היסטוריה אנטישמית ואנטי-ישראלית נרחבת. כולל תנועות איסלמיות מובהקות.

בצרפת מגנים את מעצר הספינה: לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לעזה
בצרפת מגנים את מעצר הספינה: לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לעזהצילום: בצרפת מגנים את מעצר הספינה: לאפשר הכנסת סיוע הומניטרי לעזה

עד כה על פי דיווחים השיירה עוד לא נכנסה אל המסלול המתוכנן דרך לוב, והגעתה לאזור כלל לא בטוחה. כאשר על פי מארגנים "לא התקבל אישור עד כה מטעם מצרים על הכנסת השיירה או הגעתה אל מעבר רפיח".

המשט לעזה ישראל שיירה