מבזקים
סרוגים

השר גולדקנופף: "מטרידה אותי ההתעסקות במספרי החטופים"

שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף נפגש עם משפחות החטופים ואמר להן: "אתמוך בכל עסקה שתבוא לשולחן הממשלה שתביא לשחרור בנינו החטופים"

י' אייר התשפ"ה
השר גולדקנופף: "מטרידה אותי ההתעסקות במספרי החטופים"

יו״ר יהדות התורה, שר הבינוי והשיכון יצחק גולדקנופף נפגש היום (חמישי) עם נציגי משפחות החטופים, אהל, הימן ועם שורד השבי סשה טרופנוב.

מדברי השר גולדקנופף בפגישה: "כפי שהוכחתי עד היום, ולא רק בדיבורים אלא גם במעשים, אתמוך בכל עסקה שתבוא לשולחן הממשלה שתביא לשחרור בנינו החטופים. נפגשתי ושוחחתי עם שורדי שבי שחזרו מהמנהרות של מרצחי החמאס, ושמעתי סיפורים מחרידים.

אני לא נמצא בקבינט כמו שרים אחרים, ומטרידה אותי ההתייחסות במספרים קודם 24 ואחר 21 כאילו לא מדובר בחיי אדם. המספר החשוב הוא 59 חטופים שצריכים לחזור הביתה, למשפחתם, והחללים לקבורת ישראל".

ללא החטופים: ארה"ב בצעד חסר תקדים לטובת עזה
ללא החטופים: ארהצילום: ללא החטופים: ארה

עוד הוא הוסיף: "ראיתי שיש דיון על מטרת העל של המלחמה. ההלכה היהודית קובעת שהערך של פדיון שבויים ופיקוח נפש הוא עליון ודוחה אפילו שבת. כשם שישראל לא יכולה לחיות עם חמאס על גבולה, היא לא יכולה לחיות שאזרחיה וחייליה נמצאים מעבר לגבולה במנהרות המרצחים".

יצחק גולדקנופף עזה עסקת חטופים