מבזקים
סרוגים

בקואליציה תוקפים את מעצר אוריך: "מאפיה ברשות היועמ"שית"

בקואליציה תוקפים את המעצר הלילי של יונתן אוריך: "מאפיה ברשות היועמ"שית"

בקואליציה תוקפים את מעצר אוריך: "מאפיה ברשות היועמ"שית"

בקואליציה הגיבו לדיווח לפיו המשטרה עצרה במהלך הלילה את יונתן אוריך החשוד בפרשת קטארגייט ותקפו בחריפות את מערכות האכיפה על המעצר החריג ועל הדרך בו הוא נעשה.

"זו לא אכיפת חוק- זו חריגה מסמכות"

שר התקשורת שלמה קרעי תקף: "כנופיית שלטון החוק לא עוצרת באדום. המאפיה בראשות היועמ"שית ממשיכה לרדוף את יונתן אוריך — הפעם עם מעצר מלא, מיד כשסיים את מעצר הבית. בלי עילה, בלי בושה. שוב תחבולות, שוב תירוצים — רק כדי לנסות לשבור את מקורבי ראש הממשלה, בתקווה להכתים את נתניהו ואת ממשלת הימין כולה".

קרעי הוסיף וטען: "כשתיקים תפורים נפרמים, כשעדי מדינה שגויסו באמצעים לא חוקיים קורסים — מנסים שיטה חדשה: אימת שלטון החוק. אבל אותנו לא תשברו. לא נירתע. לא ניכנע!"

השר קרעי ורה"מ נתניהו (צילום: פלאש 90)

גם חבר הכנסת דן אילוז מהליכוד התייחס למעצר החריג וטען: "כשהמשטרה עוצרת אדם שוב – רגע לפני שחרורו – כשאשתו מחכה לו בחוץ לראות אותו חוזר הביתה – זו לא אכיפת חוק. זו חריגה מסמכות. זו התעללות בעצור ובמשפחתו. זה תמרור אזהרה נוסף לשימוש בררני ולא ענייני בכוח המדינה. ככה לא נראית מדינה שמכבדת את שלטון החוק".

באמצע הלילה: מכה קשה נוספת ליונתן אוריך
באמצע הלילה: מכה קשה נוספת ליונתן אוריךצילום: באמצע הלילה: מכה קשה נוספת ליונתן אוריך

כאמור, התגובות הללו מגיעות לאחר שדווח כי אוריך הגיע ממעצר הבית לחקירה במשטרה אך במהלכה הודיעו לו כי הוא נעצר שוב.

לפי הפרסום של עמית סגל, אישתו של אוריך התבקשה להגיע לאסוף אותו בשעה 20:00 בערב. היא הגיע עם בתם התינוקת ולאחר שעות של עיכובים הודיעה לה המשטרה שהחקירה הסתיימה אך הוא נעצר שוב למעצר מלא.

 

דן אילוז יונתן אוריך קטארגייט שלמה קרעי