מבזקים
סרוגים

הבכיר באזהרה חמורה: זה מה שחמאס צפוי לעשות

מומחה לכלכלת חמאס אייל עופר טוען כי חמאס לא ישחרר חצי מהחטופים כעת וכי הוא ישמור עליהם בשביל להשיג את כל דרישותיו. עוד הוא הבהיר כי זו הדרך היחידה להביא לשחרור החטופים

ט' אדר התשפ"ה
הבכיר באזהרה חמורה: זה מה שחמאס צפוי לעשות

מומחה לכלכלת חמאס אייל עופר, אמר היום (ראשון) בראיון למעריב, כי לטענתו לישראל יש מנוף חזק על חמאס ששימוש בו יוכל להביא לפריצת דרך במשא ומתן על שחרור החטופים.

לטענתו, חמאס לא ימהר לשחרר את החטופים: "בהנחה שחמאס הם שחקן רציונלי ורואים כעת שמו”מ על רומו של עולם והסדרים ארוכי טווח מתנהל בין ארה”ב לאיראן ובין ארה”ב לרוסיה – הם יחזיקו כעת בקלף היחיד שלהם (החטופים) עד למצב שבו יהיו ויתורים שעבורם משמעותיים, מצד טראמפ, במסגרת הסדרים חובקי עולם אלו.

אני לא רואה אותם הולכים לשום שחרור חצי מהחטופים כעת. אולי יטפטפו חטוף חי בין אחד לארבעה כדי להשיג כמה חודשי הארכה".

דיווח: תפנית במשא ומתן לשחרור חטופים
דיווח: תפנית במשא ומתן לשחרור חטופיםצילום: דיווח: תפנית במשא ומתן לשחרור חטופים

עוד הוסיף עופר ואמר: "ישראל אינה משכילה לייצר איומים אחרים או להבהיר לחמאס שיש הפסדים לגרירת זמן. למשל, כפי שהצעתי בעבר: לסמן גבול עתידי לעזה ולהזיזו ב-50 מטר דרומה מדי שבוע. הדבר היחידי שיכול כנראה לשנות תמונה זו הוא פעולה צבאית ישראלית שתשנה עבורם את המאזן".

עופר מסכם את המצב הנוכחי ואת החלופות האפשריות: "ולכן אנו הולכים או לדחייה של חודשיים תמורת מספר קטן מאוד של חטופים או למהלך צבאי".

ארגון הטרור חמאס שחרור חטופים