מבזקים
סרוגים
הפריצה לשדה תימן

הרמטכ"ל מגיב: אירוע חמור, נותן גיבוי מלא לפצ"רית

הרמטכ"ל הרצי הלוי מגיב לפריצה של חברי כנסת ואזרחים לבסיס שדה תימן: "אירוע חמור ביותר, החקירות אלו מגנות על חיילי צה"ל בארץ ובעולם"

כ"ג תמוז התשפ"ד
הרמטכ"ל מגיב: אירוע חמור, נותן גיבוי מלא לפצ"רית

הפריצה לשדה תימן: בשעה זו (שני) כוחות משטרה וצה"ל עוצרים את פריצת המפגינים אל תוך הבסיס. בתוך כך, הרמטכ"ל הרצי הלוי מגיב לאירוע ואומר שמדובר באירוע חמור שמסכן את ביטחון המדינה.

"אירוע הפריצה לבסיס שדה תימן הוא אירוע חמור ביותר ומנוגד לחוק, הפריצה לבסיס צבאי והפרת הסדר במקום הן התנהגות חמורה שאינה מקובלת בשום אופן", אמר הרמטכ"ל.

לדבריו, "אנחנו נמצאים במלחמה, ופעולות מהסוג הזה מסכנות את ביטחון המדינה. אני מגנה בחריפות את האירוע ואנחנו פועלים להשיב את הסדר בתוך הבסיס".

צפו: מאות מפגינים פרצו לבסיס הכליאה שדה תימן
צפו: מאות מפגינים פרצו לבסיס הכליאה שדה תימןצילום: צפו: מאות מפגינים פרצו לבסיס הכליאה שדה תימן

הלוי הוסיף כי הוא נותן גיבוי מלא לפרקליטות הצבאית והמשטרה הצבאית: "זוהי חובתן, ללא קשר לדרגה או תפקיד. דווקא חקירות אלו הן שמגנות על חיילינו בארץ ובעולם ושומרות על ערכי צה"ל".

"החקירות האלה מתבצעות תוך שמירה על כבוד חיילינו שאנחנו מפקדיהם". סיכם.

הפרקליטה הצבאית הרמטכ"ל שדה תימן