מבזקים
סרוגים
בתגובה למועצת הביטחון

גורם מדיני: "המתווה שהוצג מאפשר לעמוד בתנאים"

בהמשך להחלטת מועצת הביטחון לאמץ את ההצעה שקוראת לחמאס לקבל את עסקת החטופים ולחתור להפסקת אש מיידית, גורם מדיני מבהיר כי: "המתווה שהוצג מאפשר לישראל לעמוד בתנאים"

גורם מדיני: "המתווה שהוצג מאפשר לעמוד בתנאים"

לאחר שארגון הטרור חמאס בירך אמש (שני) על החלטת מועצת הביטחון של האו"ם, הקוראת להפסקת אש ברצועת עזה, גורם מדיני מגיב ואומר נחרצות: "ישראל לא תסיים את המלחמה לפני השגת כל יעדיה: חיסול היכולות הצבאיות והשלטוניות של חמאס, השבת כל חטופינו ווידוא שעזה לא תהווה עוד איום על ישראל. עם זאת הוא ציין כי: "המתווה שהוצג מאפשר לישראל לעמוד על תנאים אלה והיא אכן תעשה זאת".

חמאס שמח ובירך על החלטת האו"ם: "נמשיך להילחם"
חמאס שמח ובירך על החלטת האוצילום: חמאס שמח ובירך על החלטת האו

נזכיר כי מועצת הביטחון אימצה ההצעה שקוראת לחמאס לקבל את עסקת החטופים. 14 מדינות הצביעו בעד ורוסיה נמנעה. הצעת ההחלטה האמריקאית קוראת להפסקת אש כוללת מיידית, תובעת את שחרור החטופים כולל נשים, זקנים, פצועים וחלקי גופות של אחדים מהחטופים שנהרגו.

ארגון הטרור פרסם הצהרה ובה כתב כי הוא מברך על הדגשים שניתנו בהחלטת מועצת הביטחון בנוגע להפסקת אש קבועה בעזה, נסיגה מוחלטת מהרצועה, "חילופיי שבויים", שיקום, החזרת העקורים העזתים למקום מגוריהם, ודחייה של כל שינוי גיאוגרפי ברצועה, לרבות צמצום שטחה.

 

 

גורם מדיני חמאס מועצת הביטחון של האו"ם סיום המלחמה