ועדת החוקה תתכנס ביום שלישי הקרוב, בשעה 9:00, לדיון ביוזמת ח"כ עמית הלוי, בעקבות מעצרו של עורך הג'רוזלם פוסט צביקה קליין כחלק מהחקירה בפרשת קטארגייט. הדיון יעסוק בחשש לפגיעה בחופש העיתונות בשל ההתפתחויות האחרונות.

ח"כ עמית הלוי מהליכוד שדרש את קיום הדיון כתב בפנייתו:  "מעצר של עורך עיתון חשוב בישראל, אינו דבר של מה בכך. חופש העיתונות וחופש הביטוי בכלל הם אבני יסוד של ישראל כמדינה חופשית ודמוקרטית ולכן במקרים כאלו גופי האכיפה צריכים לוודא באופן קפדני שאכן מדובר במעצר הנובע מעברות פליליות שאינן חוסות תחת חופש העיתונות".

ח"כ עמית הלוי (צילום: חיים גולדברג, פלאש 90)

הלוי הוסיף ואמר: "נכון לציין בהקשר זה כי העיתון אותו עורך צביקה הוא עיתון פרטי, אבל בכל מקרה ההבחנה בין עברות פליליות לאתיקה עיתונאית חייבת להיות מאוד ברורה לכל הגורמים הרלוונטיים. אינני מכיר את פרטי החקירה הזו, אבל לפי הפרסומים גם הטלפון האישי של צביקה נלקח ללא צו. פעולה כזו של לקיחת טלפון לעיתונאי היא חמורה בכל קנה מידה ואם אכן נעשתה, היא מחייבת דין וחשבון מלא של כל הנוגעים בדבר".

"לתדהמתי, לא נשמע קולם של אלו שחדשות לבקרים רוממות חופש העיתונות בפיהם. לא העיתונאים הבכירים, לא מועצת העיתונות ולא ארגוני זכויות האדם. אבקש לכנס בדחיפות דיון מיוחד של הוועדה ולזמן את כל גופי האכיפה, כדי לקבל הבהרות בדבר מעצרו של העורך ועל מנת לחדד את ההגדרות החוקיות על פיהן יש לפעול במקרים אלו".