בואם של ימי החורף הקרים עושים חשק לאוכל חם ומנחם כמו מרק, ואם אתם רוצים להתפנק לא רק בסוג אחד של מרק תוכלו למצוא עולם שלם של טעמים באירוע המסורתי של מלון ענבל בירושלים: חורף של מרקים.

החוויה מתקיימת בחדר האוכל של המלון, שם לאחר שהזמנתם מקום יפנו אתכם אל השולחן שלכם ותוכלו להתחיל במלאכה לשמה התכנסתם – אכילת המרקים. בכל ערב יהיו חמישה או שישה סוגים של מרקים משתנים, מתוך היצע של עשרות מרקים שכולל מרקים קלאסיים כמו בצל ביין ומינסטרונה, מרקים שיזכירו לכם את המזרח האסייתי עם סגנון של דלעת אסיאתית עם ג'ינג'ר וחלב קוקוס, תוכלו להנות גם מקפיצה מהירה לאפריקה עם מרק בוטנים עם אורז ופפריקה, ויש גם קצת טעם מקומי עם מרקי פריקה מעושנת וארטישוק ירושלמי.

(צילום: סרוגים)

את המרקים, שתגישו לעצמכם מעמדות הבופה השונות, תוכלו לאכול בשיטת "אכול כפי יכולתך" ולקחת כמה מנות מכמה סוגים שתרצו. לצד המרקים יש גם תוספות קלאסיות כמו שקדי מרק, אטריות וקרוטונים, אבל גם תוספות מיוחדות כמו גרעיני חמנייה ואורז שלא חשבתם להוסיף למרק שלכם. לצד כל זה, יש גם מבחר של לחמניות ופוקאצ'ות עם ממרחים שונים כמו ממרח זיתים, חמאה ועוד.

לצד החוויה תוכלו להוסיף שתיה קלה, חריפה או חמה, ולסיום החוויה תוכלו להתפנק בקינוח מתוק וטעים מתוך מבחר קינוחים חלביים, שכולל ביניהם פאי לימון, פאי תפוחים, קרם ברולה, עוגת שוקולד חמה ועוד.

(צילום: סרוגים)

ערב חוויתי, אבל לא לכולם

טעם הוא אינדיבידואלי, ולכן אם יש מאכלים מסוימים שאתם לא אוהבים או שאתם נורא בררנים באוכל שלכם, אירוע המרקים הוא כנראה לא המקום הכי טוב בשבילכם לצאת אליו. מתוך היצע המרקים הגדול מוגשים מספר מרקים שונים בכל ערב, ועד שתגיעו אל סירי ההגשה לא תדעו איזה מרקים יש ומה תאכלו. בשל כך, אירוע המרקים השנתי הוא ככל הנראה מקום פחות טוב גם עבור ילדים, אלא אם כן הילד שלכם אוהב לאכול הכל.

"חורף של מרקים" מתקיים בכל שבוע עד סוף מרץ, בימים א'-ה' בין השעות 12:00-22:00.