אחרי שנים של שמועות והיערכויות, עכשיו זה רשמי: מהיום (ה') ישראלים לא יזדקקו לוויזה בכדי לטוס לארה"ב. כחודש וחצי לפני הזמן, ישראל נכנסה לרשימת המדינות הפטורות מוויזה. ישראל היא המדינה ה-41 שמצטרפת לתכנית האמריקנית.
ממלאת מקום שגרירת ארה"ב בישראל, סטפני האלט, אמרה כי "אני רוצה לברך את ישראל כחברה ב-41 בתוכנית הפטור מוויזה – אז מזל טוב. ההחלטה הזאת מראה על הקשר ההדוק בין שתי המדינות".
עם זאת, האלט הבהירה כי "זה לא שישראלים יכולים עכשיו לנסוע לנתב"ג ולטוס לארה"ב בחופשיות". לפי התכנון, ישראלים יצטרכו למלא טופס וירטואלי ולהגיש בקשה באופן מקוון, כשלאחר מכן תתקבל אשרת שהייה של עד 90 יום תוך 72 שעות. הפטור מוויזה מוענק לצורכי תיירות ועסקים, כשהאישור יהיה תקף למשך שנתיים.
שר החוץ אלי כהן בירך על המהלך ואמר כי "זו בשורה משמחת לכל אזרחי ישראל! כפי שכבר הודענו בתחילת השנה, תוך שבועות בודדים יוכלו ישראלים לבקר בארצות הברית ללא צורך בהמתנה ארוכה לוויזה מהשגרירות האמריקנית. הצטרפות ישראל לתוכנית הפטור מויזה היא הישג מדיני ובשורה לכל אזרחי ישראל. הפטור מויזה יתרום לכלכלה בכלל ולתיירות בפרט תוך הורדת בירוקרטיה ועלויות".
כהן גם הודה לממשל האמריקאי על התמיכה בתהליך והסביר כי: "אני מודה לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ולמזכיר המדינה ידידי אנתוני בלינקן על תמיכתם והובלתם למתן פטור מוויזות לישראלים, ובמיוחד לשגריר ארה"ב היוצא טום ניידס על הובלת הפרויקט כאן בארץ".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים