פורסמה רשימת מקבלי עיטור הנשיא לשנת תשפ"ג. העיטור יוענק לזוכים בטקס חגיגי שיתקיים בבית הנשיא הרצוג בחודש ספטמבר הקרוב. השנה כאמור לרגל שנת ה-75 למדינת ישראל הוחלט על הענקת העיטור לגלריה רחבה של 13 אנשים בתחומים שונים בארץ ובתפוצות. עיטור הנשיא מוענק למי שתרמו תרומה יוצאת דופן למדינת ישראל, לעם היהודי ולאנושות, בכישרונם, בשירותם או בדרך אחרת.
בין מקבלי הפרס: שמונה גברים, חמש נשים, 2 מנהיגים מהתפוצות וארגון אחד. טווח הגילאים של מקבלי העיטור נע בין 35-102 והם מגלמים את הפסיפס הישראלי והיהודי המגוון והמרגש.
להלן רשימת הזוכים:
- ארגונים שתרמו תרומה ייחודית למדינת ישראל: עמותת קמ"ח- קידום מקצועי חרדי.
- אישים שתרמו תרומה ייחודית לעם היהודי: המדינאי המרוקאי אנדריי אזולאי ובכיר המשפט הבינלאומי הפרופסור ארוין קוטלר
- אישים שתרמו תרומה ייחודית למדינת ישראל: היוצרת חווה אלברשטיין, היזמת החברתית עדי אלטשולר, הפרופסור מאיר בוזגלו, הפרופסור מונא ח'ורי, האלוף (במיל') דן טולקובסקי, העיתונאית כרמלה מנשה, הכדורגלן ביבראס נאתכו, איש החינוך ד"ר אסעד עראידה והיזמת החברתית לנה שטרן.

"מנחם הכהן – משקף את האור היהודי הישראלי"
בין מקבלי העיטור, נמצא גם הרב הסרוג מנחם הכהן וחבר כנסת מטעם מפלגת העבודה לשעבר. בין נימוקי הוועדה המייעצת: "הרב מנחם הכהן (בן 90), מקיף את הרוח הדתית של העם היהודי בישראל ומשמש דוגמא כהוגה לתבונה היהודית לאורך כל חייו. ניתן לראות את השפעתו כמנהיג יהודי עוד בתחילת דרכו כקצין דת בחטיבת הנח"ל וכרב צבאי וממשחררי הכותל" ציינה הועדה והוסיפה: "הכהן המשיך את דרכו כמשקף האור היהודי הישראלי.
בין היתר, כיהן כרב הראשי של יהדות רומניה, רב תנועת המושבים וחבר כנסת ונבחר ציבור המשלב יהדות ודמוקרטיה עשרות בשנים. ב-1976 ייסד הכהן את "המרכז למורשת היהדות על-שם פנחס ספיר" הנמצא בעיר העתיקה בירושלים. מרכז זה מעביר סמינרים ומפגשי לימוד לקהל מגוון, והוא עומד בראשו עד היום. בוועדה ציינו: "כי הרב מנחם הכהן משמש כמודל למנהיגות ויושרה ולדיאלוג יהודי דתי מכבד ופורה. הוא תרם ועדיין ממשיך לתרום למען פיתוח הזהות והתבונה היהודית והישראלית".

בבית הנשיא סיפרו: "עיטור הנשיא פרי יוזמתו של הנשיא התשיעי של מדינת ישראל, שמעון פרס ז"ל, הוענק לראשונה ב-2012. לפני כהונת נשיא המדינה יצחק הרצוג, הוענק העיטור ל-26 זוכות וזוכים, בהמלצתה של ועדה מייעצת בראשותו של נשיא בית המשפט העליון בדימוס, מאיר שמגר ז"ל. עם כניסתו לתפקיד, כונן נשיא המדינה יצחק הרצוג ועדה מייעצת בראשותו של שופט בית המשפט העליון (בדימוס), פרופ׳ יורם דנצינגר שתמליץ על המועמדים לקבלת העיטור.
מאז כניסתו לתפקיד העניק הנשיא את העיטור לאישים מהארץ ומחו"ל, בין היתר לנשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, נשיא קפריסין, ניקוס אנסטסיאדיס, נשיא צ'כיה, מילוש זמאן, המשוררת רחל שפירא ואישים שתרמו תרומה ייחודית בתחומם. נשיא המדינה הנחה את הועדה להציע לו הצעות מגוונות ומכל חלקי החברה הישראלית כולל מנהיגים יהודים מהתפוצות. הנשיא התקשר באופן אישי למקבלי ומקבלות העיטור ובישר להם על זכייתם. ככלל החליטה הוועדה המייעצת שעיטור הנשיא לא יוענק למי שקיבלו בעבר את פרס ישראל".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
מיקי ליפשיץ
עיטור בוז'י, מיותר כפי שהוא מיותר
08:41 03.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
משה
כובד הנשיא מי צריך עיטורים כשהימין מלא מלא מלא לא עושה לך חשבון תתעורר.שנשמע ממך.
04:38 03.07.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר