עד התביעה במשפט נתניהו, דוד שרן, מי שהיה מנהל לשכת נתניהו כשהיה ראש הממשלה וכעת נאשם בפרשת הצוללות בלקיחת שוחד, הפרת אמונים ועוד, עלה היום אל דוכן העדים בבית משפט המחוזי בירושלים ואמר כי הוא מרגיש מאוים לקראת עדותו.

בעקבות דברי שרן, שיובאו בשורות הבאות, הפרקליטות ביקשה להכריז עליו כעד עוין. זאת הפעם  שלישית שהפרקליטות מבקשת זאת מבית המשפט – לאחר עד המדינה שלמה פילבר ועדת התביעה יפעת בן חי שגב.

השופטים אמרו לתביעה להמשיך בעדות והחלטה בעניין תתקבל בהמשך, אך הפרקליטות ביקשה להכריז על שרן כעד עוין פעם נוספת לאחר שנשאל האם הוא עומד מאחורי דבריו במשטרה והשיב שהוא לא יכול לענות על 4,000 עמודים וכי היו דברים שהוא הופתע לקרוא. השופטים המשיכו בקו בו החלטה תינתן בהמשך.

כאשר הפרקליטות ביקשה להכריז על שרן כעד עוין, הקהל באולם שתומך בבנימין נתניהו הריע. ראש הרכב השופטים, השופטת רבקה פרידמן פלדמן, גערה בהם: "אתם לא בתיאטרון. דנים כאן בחיים של אנשים. זאת הפעם האחרונה שאני אומרת את זה".

לדברי שרן, החוקרים לא הסתכלו עליו בצורה 'נקיה', ואמר כי כאשר נקרא למסור עדות פתוחה במשטרה הוא חשש בכל רגע שעדותו תהפוך לחקירה באזהרה: "כל דקה חששתי להפוך לחשוד, תחת החרב הזאת העדתי".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

משפט נתניהו, ארכיון (צילום: חיים גולדברג)

שרן אמר: אני תחת החרב של פרקליטות מיסוי וכלכלה בהליך של תיק הצוללות והיא מתעללת בי. 'במקרה' ראיתי את התובע בתיק הצוללות כשהגעתי לרענון עד בשבוע שעבר. אני לא רגוע לקראת העדות הזאת כשהתליין יושב לצידי. אני מרגיש מאויים טוטאלית.

התובע, אמיר טבנקין, הגיב לטענתו של שרן כי פגש את התובע בתיק 3000 בו הוא נאשם, לכאורה בכדי להעביר לו מסר שלא יעיד באופן שונה מהתזה של הפרקליטות בתיק 4000 – כאשר שני התיקים מתנהלים באותה יחידה מיוחדת, פרקליטות מיסוי וכלכלה.

שרן: "'במקרה' בזמן שעליתי במדרגות של פרקליטות מיסוי וכלכלה פגשתי את התובע שלי בתיק הצוללות". טבנקין השיב: "הוא עובד בפרקליטות", ושרן הגיב: "כן כן, הכל מקרי".